​10 pizza’s om duimen en vingers bij af te likken

Vandaag is het Internationale Pizzadag! Daarom inspireren we je graag met de lekkerste pizzarecepten om duimen en vingers bij af te likken. Buon appetito!

Basisrecept pizzadeeg

Pizzadeeg

Een lekkere pizza begint natuurlijk met een krokante, knapperige pizzabodem. En die maak je natuurlijk het best zelf! Hiervoor kan je het basisrecept van njam!-chef Peppe Giacomazza gebruiken!

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Dé klassieker uit Napels. Een pizzamaker bedacht het recept in 1998 en bootste de nationale driekleur na met basilicum, mozzarella en tomaten en droeg zijn creatie op aan Koningin Margherita. Een eerbetoon dat geweldig in de smaak viel!

Pizza Calzone

Pizza Calozone

De calzone of dubbelgevouwen pizza is een klassieker. Volg het oorspronkelijke recept met kaas, ham en champignons of stel zelf je vulling samen. Met pizza kan en mag je creatief zijn!

Pizza Bambino

Pizza Bambino

Kinderen zijn koning in Italië dus maken ze er speciale pizza’s voor de “bambini”. Teken een gezichtje met de ham en de gehaktballetjes of maak de pizza samen met de kinderen klaar. Plezier gegarandeerd!

Pizza Gorgonzola

Pizza Gorgonzola

Wie graag varieert kan ook eens opteren voor een pizza zonder tomatensaus maar met bijvoorbeeld blauwe schimmelkaas, peer en walnoten. Een verrassende maar super lekkere combinatie.

Pizza met champignons, artisjok en salami

Pizza salami

Bedelf je pizza niet onder een berg aan verschillende ingrediënten maar combineer enkele ingrediënten die goed samen passen. Deze pizza met champignons, artisjok en salami is daar een goed voorbeeld van!

Pizza broccoli

Pizza broccoli

Wist je dat pizza ook perfect is voor restverwerking? Trek de koelkast eens open, kijk welke restjes je nog hebt en ga aan de slag! Groenten, charcuterie, eitjes, … alles kan!

Aardappelpizza

Aardappelpizza

Je hoeft niet per sé een deegbodem te gebruiken als je pizza maakt. Je kan bijvoorbeeld deze variant met aardappelschijfjes eens uitproberen! Lekker én origineel!

Pizza van cougette

Courgettepizza

Pizza hoeft niet per sé ongezond te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld met courgette leuke pizzabootjes maken.

Abrikozenpizza

Abrikozenpizza

Pizza als dessert? Yes please! Bestrijk je pizzadeeg met mascarpone of choco en beleg met je favoriete fruit. Heerlijk!

Ontdek hier nog meer pizzarecepten!

Beoordeling