Pizza met salami, artisjok en champignons

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Peppe's Pizza
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ingrediënten

pizza pizza's Even geduld...
1 portie pizzadeeg
100 ml tomatenpulp
1 klein handje verse basilicum, gescheurd
1 scheut olijfolie
1 bol mozzarella
200 g champignons
7 stukjes artisjok
5 schijfjes salami
0,5 teentje look
1 tl oregano
1 snuifje zout - peper - suiker

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 250°C en rol het pizzadeeg uit.

Breng de tomatenpulp op smaak met een snuifje zout, peper en suiker. Meng er basilicum en olijfolie onder en strijk de saus met een pollepel uit over de pizzabodem. Begin in het centrum en werk in kringen naar de rand toe.

Verdeel de in blokjes gesneden mozzarella over de pizza en doe hetzelfde met de champignons, die je in fijne schijfjes snijdt. Beleg vervolgens met stukjes artisjok en schijfjes salami. Bestrooi nog met heel dun gesneden stukjes knoflook en oregano en kruid eventueel bij met peper en zout.

Werk af:

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.

Uit het boek "Peppe’s Bella Vita"

Waar is het leven mooier dan in een échte Italiaanse pizzeria? In de keuken van een volkse trattoria in Bologna misschien, waar een struise mamma puur op buikgevoel de pasta maakt, zoals moeder het haar heeft geleerd. Of op het rijstfestival op het platteland van Verona. Honderden koks maken er hun beste risotto klaar, honderdduizenden mensen proeven en genieten. Je gelooft je ogen niet!

In mijn vorige boek Njamma Mia! hebben we al een reis gemaakt langs de twintig Italiaanse regio’s. Nu keren we terug voor de drie gerechten die het leven in Italië smaak geven: pizza, pasta en risotto. Ik verklap je alle keukengeheimen en vertel je ook de verhalen, legendes en tradities achter de producten en recepten. Mijn broer Gaspare selecteerde lekkere Italiaanse wijnen en er zijn zelfs adresjes voor wie op reis wil naar Napels, Bologna of Verona.

Hoe bak je een luchtige, krokante pizza? Met welke rijst maak je de beste risotto? En hoe voorkom je dat ravioli openbarst tijdens het koken? In dit boek leg ik je de spelregels voor pizza, pasta en risotto in detail uit. De basisrecepten worden stap voor stap getoond en zijn het vertrekpunt voor veertig heerlijke recepten. Sommige heb je misschien gezien op njam! of geproefd in La Botte, andere ontdek je hier voor het eerst.

Aan de slag dus! Italiaans koken is reizen, een verhaal vertellen met ingrediënten en feestvieren met al je zintuigen. Dek de tafel, nodig je vrienden en familie uit en het feest kan beginnen! La vita è bella… in cucina ed a tavola!

  • Titel: Peppe’s Bella Vita
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-839-8
  • Pagina's: 216
  • Fotografie: Roos Mestdagh en Koen Bauters
Lees meer over Peppe’s Bella Vita

Inspiratie & blog