​10 heerlijke groentehapjes

Je kent zeker het gevoel: het is aperitieftijd en heerlijk weer buiten. Je hebt zin in lekkere hapjes, maar eigenlijk wil je ook een beetje op de lijn letten. Want die zwembroek of bikini moet volgende week op vakantie nog strak zitten! Op zo’n momenten is de inspiratie vaak ver zoek en grijpen we soms te gemakkelijk naar vettige hapjes. Het kan echter best anders. En zelfs lekkerder. Want met groenten kan je alle kanten uit en ze smaken in de zomer net dat tikkeltje beter. Om het jullie gemakkelijk te maken, verzamelden wij 10 heerlijke groentehapjes voor de zomer van 2019.

Gazpacho met tomaten, aardbeien en geitenkaas

Misschien wel het ultieme zomerhapje: een heerlijk fris soepje van tomaten en geitenkaas met zoete toetsen van aardbei. Heerlijk met vrienden maar extra romantisch met zijn tweetjes.

Dipsaus van rode biet

Opgelet met dipsausjes! Ze zijn heerlijk maar het zijn vaak ook dikmakers. Probeer daarom eens deze dipsaus op basis van rode biet, look, limoen en komijn. Verrassend lekker en gezond.

Gevulde tomaatjes met champignons

Dit gerecht van Bart Desmidt is eenvoudig en verrassend lekker. Tomaten, champignons en look vormen de basis. Krokant broodkruim zorgt voor een lekker bite.

Bloemkoolcouscous met granaatappel en nootjes

Dat healthy foodie Steffi Vertriest boeken kan vullen met heerlijke en gezonde hapjes, hoeven we jullie niet te vertellen. Een van haar meest creatieve hapjes vinden wij deze bloemkoolcouscous met granaatappel en nootjes. Verfrissend zoet, zuur en zout, maar toch ook voldoende kruidig voor bij het aperitief.

Gekonfijte radijsjes

Eenvoud siert. En smaakt! Dat bewijst Jeroen De Pauw met dit hapje van gekonfijte radijsjes. Door ze te konfijten wordt de bitterheid weg gehaald en krijg je een verfrissend zoetzuur knabbeltje.

Bloemkool met hazelnoten en Parmezaan

Dit recept van Bart Desmidt kan zowel dienen als hapje of als bijgerecht bij een barbecue. Met slechts 4 ingrediënten is het zeer eenvoudig te maken, maar verslavend lekker!

Maïspannenkoekjes met frisse salsa verde

Ola, Mexico! Met dit hapje waan je je zo in het land van de tortilla’s en de salsa’s. En het is nog eens gezond ook. Met deze maïspannenkoekjes met kruidige salsa verde scoor je gegarandeerd op elke barbecue deze zomer.

Partynachos van zoete aardappel

We blijven nog even in Mexicaanse sferen met dit hapje van Dagny Ros Asmundsdottir. In dit recept ontdek je een verrassende interpretatie van de bekende nachos, met heel veel groenten en – vooral – heel veel smaak.

Veggie rolls met mango-currydressing

Deze fantastische veggie rolls mogen in dit lijstje niet ontbreken. De rijstrolletjes zijn niet alleen gezond, je kan ze ook vooraf maken en ze zien er door de vele kleurtjes echt zomers uit.

Tempura van broccoli met citroen/cashewdip

Toegegeven, door het bakken in olie is deze tempura niet het meest gezonde hapje, maar het is wel volledig vegetarisch en o zo lekker. En af en toe wat zondigen moet kunnen, toch?

Smakelijk!

Sven van de njam!-redactie

Lees ook...