Gevulde tomaatjes met champignons

Een recept van Bart Desmidt, zoals gezien in In de mix
Foto: Roos Mestdagh ©

Zin in een Italiaanse picknick?

Zin in een Italiaanse picknick?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
200 gr Toma'Muse tomaten
100 gr Parijse champignons
2 sjalotten
1 teentje look
4 el broodkruim
1 handje verse dragon
boter

Bereiden:

Snijd het achterste van de tomaatjes en hol ze uit met een parisiennelepel.

Snijd de champignons in zeer kleine blokjes (duxelles), snipper de sjalotten en hak het teentje look. Smelt een klontje boter in een pan op een hoog vuur. Bak de er champignons samen met de sjalotten en de look in aan.

Mix ondertussen het broodkruim samen met de dragon fijn. Bak het vervolgens krokant in een pan. 

Serveren:

Vul de tomaatjes op met het champignonmengsel. Plaats ze in een ovenschaal en zet ze een vijftal minuutjes in de oven onder de grill zodat ze lauwwarm zijn. Bestrooi ze net voor het serveren met het broodkruim. 

Met dank aan

Stoffels Tomaten

Uit het boek "Zoveel om te vieren"

Njam!, de lekkerste kookzender van Vlaanderen en Nederland, bestaat al meer dan 10 jaar. Dat vieren we met dit feestboek waarmee je alle grote en kleine gelegenheden vol lekkers kan toveren. Van een spontane apero met vrienden, een ontspannen BBQ tot een vieruurtje met de bomma, een stijlvolle afternoontea of een feestje met de kinderen, Halloween incluis, tot een verrassend creatieve paasbrunch en een verwenontbijt voor Moederdag. Voor het kerst- en nieuwjaarsmaal trekken we alle registers open, zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan. Want dat hebben alle gerechten gemeen: ze zijn toegankelijk en haalbaar met eenvoudige ingrediënten boordevol smaak.

Al dit lekkers komt van onze crème de la crème: njam!-chefs Dagny Ros Asmundsdottir, Jan Buytaert, Jeroen De Pauw, Bart Desmidt, Peppe Giacomazza, Dominique Persoone, Johan Segers, Jan Tournier, Roger van Damme, Steffi Vertriest, en njam!-blogster Stephanie Bex. Alle drankjes en cocktails zijn van njam!-blogger Yannick Van Dyck. 

Lees meer over Zoveel om te vieren

Inspiratie & blog