Snelle nasi goreng

Een recept van Laurence Bemelmans
Foto: Roos Mestdagh ©

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 el ketjap manis
0,5 tl sambal
1 sjalot
0,33 spitskool of Chinese kool
80 gr erwtjes
2 eieren
peper
lente-ui
pindanootjes

Bereiden:

Snijd de kip in dunne reepjes. Snijd de wortelen in kleine blokjes en snijd de spitskool in flinterdunne reepjes met behulp van een mandoline. Versnipper de sjalot.

Verhit een scheutje arachideolie in een grote wokpan. Bak er de kippenreepjes enkele minuten in aan, kruid met peper. Voeg na een 3-tal minuten een flinke eetlepel ketjap manis en een halve theelepel sambal toe. Bak nog een minuut en haal de kip uit de pan. Voeg wat extra arachideolie toe aan de pan en voeg er de sjalot en wortel aan toe. Laat enkele minuten roerbakken en voeg dan de spitskool toe. Roerbak totdat deze verslapt en voeg dan de rijst toe samen met de kip. Meng alles goed onder elkaar en voeg de erwtjes toe en nog 2 à 3 eetlepels ketjap manis. Kruid eventueel bij met peper en haal van het vuur.

Verdeel de nasi over verschillende borden. Bak de spiegeleieren en leg deze op de nasi goreng. Werk af met lente-ui en pindanoten.

Inspiratie & blog