Pinsa met tomaat, mozzarella en ansjovissaus

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in In de mix 6
Foto: Kaat Bosch ©

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
1 bol mozzarella
enkele blaadjes oregano
1 handvol basilicumblaadjes
350 gr Elvea pelati
1 teentje look
25 gr broodkruim
olijfolie
650 gr tarwebloem
20 gr sojabloem
30 gr rijstbloem
500 ml water
15 gr verse gist
10 ml olijfolie
10 gr zout
25 gr griesmeelbloem

Bereiden:

Meng de tarwe-, soja- en rijstbloem in een kom. Voeg al roerend, beetje per beetje, de helft van het water toe. Meng nu ook de gist onder de bloem en vervolgens de rest van het water. Voeg als laatste het zout en de olijfolie toe en roer alles nog eens goed onder elkaar. Stort het deeg op het aanrecht en kneed goed, voeg af en toe een snuifje van de griesmeelbloem toe tot je een mooi deeg bekomt. Verdeel het deeg in twee en leg er een keukenhanddoek over, laat 3 uur rusten op het aanrecht en daarna nog eens 24 uur in de koelkast. 

Duw na het rusten de deegbolletjes lichtjes plat met je vingers tot ze een ovale vorm hebben. Neem een ovenplaat, wrijf deze in met een laagje olijfolie en leg er de pinsadeegjes op. Beleg ze met enkele tomaatjes en enkele verse blaadjes basilicum. Bestrooi met een snuifje oregano. Zet de pinsa 5 à 7 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden. 

Snij de buffelmozzarella in plakjes en bak het broodkruim krokant aan in een droge pan. 

Doe een scheut olijfolie in een pan. Snij de look fijn en bak deze even aan. Voeg nu ook de ansjovis toe aan de pan en laat meebakken. Doe als laatste jus van de tomaatjes erbij. 

Serveren:

Beleg de pinsa nog met de plakjes buffelmozzarella, de ansjovissaus en een scheutje olijfolie. Werk af met het broodkruim. 

Met dank aan

Elvea

Inspiratie & blog