Gevulde tomaten met gehakt

Een recept van Jeroen De Pauw, zoals gezien in In de mix 5
Foto: Kaat Bosch ©

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 gr gemengd gehakt
1 tl fijngehakte tijm
peper - zout
1 ei
2 el bloem
4 el paneermeel
1 kl mosselkruiden
1 teentje look, fijngehakt
1 handje peterselie, fijngehakt
200 gr edamame boontjes
10 zwarte olijven, fijngesneden
2 tl zadenmix
1 scheutje olijfolie
peper - zout

Bereiden:

Snij de hoedjes van de tomaten en hou deze bij voor later. Verwijder het binnenste van de tomaten en doe dit in een kommetje apart. Doe het gehakt in een kom en kruid het met peper, zout en tijm. Rol er bolletjes van en vul er de tomaten mee op. Zet de hoedjes terug bovenop de tomaten. 

Maak nu de mozzarellakroketjes. Klop het eitje los in een kommetje. Doe de bloem in een grote kom en rol er de mozzarellabolletjes in rond. Haal de bolletjes terug uit de kom en verwijder de overtollige bloem. Gooi nu de balletjes terug in de kom en giet er het ei over, rol weer rond. Verwijder het overtollige ei en strooi nu het paneermeel en wat mosselkruiden over de bolletjes, laat ze weer even rollen in de kom. Zo zijn je balletjes gepaneerd zonder je handen vuil te maken. 

Leg de gevulde tomaten in de Domo Delifryer en gaar ze 16 minuten op 180 graden. Voeg na 10 minuten ook de kroketjes toe.

Snijd voor de salsa het binnenste van de tomaten fijn en de overige tomaten in blokjes. Doe in een kom samen met de look, peterselie, edamameboontjes, zeste en sap van citroen, olijven, zadenmix en een scheutje olijfolie. Kruid af met peper en zout en meng goed. 

Verdeel de salsa over een bordje en schep de mozzarella kroketjes en gevulde tomaat er bovenop. Kruid met peper en overgiet met een scheutje olijfolie alvorens te serveren. 

Met dank aan

DOMO Stoffels Tomaten

Inspiratie & blog