Fazant met eekhoorntjesbrood en papardelle

Een recept van Jan Buytaert

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Klaar voor een culinaire smaakexplosie?

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 jonge, panklare fazantenhennen
300 ml keukenroom
300 ml gevogeltebouillon
100 ml halfdroge madeira
250 g stevige boleten, liefst eekhoorntjesbrood
400 g verse papardelle
boter - olijfolie
peper - zout

bereiden:

Bak de fazanten aan beide zijden krokant bruin in bruisende boter en gaar ze dan verder gedurende een halfuurtje in een voorverwarmde oven aan 180°.

Breng ruim water aan de kook, giet er een scheutje olijfolie in en voeg er wat zout aan toe. Kook de pasta gedurende een zestal minuten al dente, giet hem door een zeef, spoel hem lichtjes af met warm water, sprenkel er een beetje olijfolie over en houd hem warm.

Borstel de boleten zuiver ( liefst niet wassen), versnij ze en stoof het afval aan met een kluitje boter. Voeg er de room, de bouillon en de madeira aan toe en laat tot de helft inkoken.

Bak de mooie plakjes boleet in bruisende boter en kruid ze met peper en zout.

Versnij de fazanten : haal met een scherp mes het vlees van het borstbeen, been de bovenbillen uit en trancheer alles in dikke plakken.

Deglaceer de braadpot met een beetje water, voeg dit ook nog bij de saus, kook in tot de gewenste dikte, kruid af met peper en zout en steek dan de saus door een zeef.

serveren:

Lepel de saus op de bodem van een groot diep bord, leg er een nestje papardelle in en schik er de paddenstoelen en de fazant boven op.Inspiratie & blog