Caripoulet met rog en mosseltjes

Caripoulet met rog en mosseltjes
Een recept van njam! chef Jan Buytaert
Ook in njam! boek Bier zkt vis
Hoeveelheid Ingrediënt
8 kippenvleugeltjes
1 el sesamolie
100 g verse gember
1 ui
10 teentjes look
0,5 rode paprika
0,5 groene paprika
3 dl lichte kippenbouillon
0,5 kl maïzena
1 el vadouvan (gedroogd pittig Indisch kruidenmengsel)
1 kl kurkumapoeder
snuifje zout
4 sneden rogvleugel van ongeveer 125g elk
0,5 kg gekookt mosselvlees (mosselen uit de schelp gehaald)
4 kleine rijpe tomaten
0,5 rijpe mango
1 busseltje verse koriander
Recept afdrukken

Bereiden:

Bak de kippenvleugeltjes aan in de sesamolie. Schil en snijd de gember in fijne plakjes. Hak de ui en de lookteentjes grof. Snijd de paprika’s in lange strips en doe dit alles bij de kippenvleugeltjes.

Giet er de 3 dl kippenbouillon over en laat alles onder een deksel zo’n 10 minuten gaar stoven. Haal de groenten en de kip uit het kookvocht en houd ze warm.

Kook de bouillon tot 1/3 in. Los een half koffielepeltje maïzena op in 2 eetlepels water en bind daarmee de bouillon. Voeg er de vadouvan, de kurkuma en het zout aan toe.

Leg de stukken rog in deze saus en laat ze gedurende 6 tot 7 minuten gaar sudderen met het deksel op de pan.

Schik dan de kippenvleugeltjes en de gestoofde groenten bij de rog in de saus.

Halveer de tomaatjes. Snijd dikke plakjes van de geschilde mango, leg die ook in de pan en strooi er ruim grof gehakte koriander over. Doe er de gekookte mosselen bij. Zet weer het deksel op de pan. Laat de caripoulet nog ongeveer 5 minuten zachtjes doorstoven en zet het gerecht met pan en al op tafel. Lekker met gebakken rijst.

Bier-tip van Jan:

Kasteel Rouge met rog Bij dit ‘top of the bill’ fusiongerecht van het eiland Mauritius, met Creoolse en Indische roots en met uitgesproken gember-, look- en kurkumasmaken, heb je een bier met ballen nodig. Deze hippe Rouge gaat daar niet voor opzij. Zijn karamel- en rodebessentoetsen en zijn zuur-bittere afdronk, met ergens ver weg wat kersenbonbon, hebben een even hoog fusiongehalte als de caripoulet.