Aardbeienmousse met hibiscus-aardbeiengelei

Een recept van Roger van Damme

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
60 g koud water
120 g mascarpone
120 g poedersuiker
1 limoen, het sap
30 g aardbeienlikeur
250 g room, lobbig opgeklopt
65 g koud water
200 g suiker
500 g water
20 g verse citroenmelisse
2 limoenen, het sap

Bereiden:

Aardbeienmousse:

Meng het gelatinepoeder met 60 g koud water en laat 20 minuten weken. Meng de aardbeienpuree, de mascarpone, de poedersuiker, het yoghurtpoeder en het limoensap met een garde tot een gladde massa. Verwarm de aardbeienlikeur en voeg de gelatinemassa toe. Voeg er ¼ van de aardbeienmassa aan toe en meng tot een gladde massa. Herhaal nog een keer. Spatel er daarna de resterende helft onder en, tot slot, de opgeklopte room in 1 keer. Vul een spuitzak met de mousse en vul een glaasje. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Hibiscusaardbeiengelei:

Meng het gelatinepoeder met 65 g koud water en laat 20 minuten weken. Breng de suiker en het water aan de kook. Voeg de hibiscusthee en de citroenmelisse toe en laat 20 minuten infuseren. Voeg de gelatinemassa en het limoensap toe. Voeg, wanneer de massa begint op te stijven, de gesneden aardbeien toe. Dek de opgesteven aardbeienmousse af met een laagje gelei.

Serveren:

Werk het glaasje verder af met enkele verse aardbeitjes.

Uit het boek "Een Groot Gebaar"

"In dit boek geef ik al mijn geheimen prijs. Ik heb er mijn beste dessertborden van de afgelopen 20 jaar in verzameld, aangevuld met tal van nieuwe bereidingen. “Een groot gebaar” zou een antwoord moeten zijn op de vele vragen die ik in mijn carrière gekregen heb, vragen van hobbykoks én professionals. Daarom biedt dit boek voor elk niveau wat wils. Sommige dessertborden zijn een ware uitdaging en ze van A tot Z klaarmaken is wellicht eerder weggelegd voor de ervaren chefs, maar hobbykoks kunnen hier perfect een eigen creatie van maken met onderdelen van het recept. De schetsen naast de foto’s tonen hoe een dessertbord wordt opgebouwd. En voor alle dessertliefhebbers heb ik nog een extra “easy way” versie gemaakt: uit elk dessert haal ik een eenvoudige basisbereiding die ik in een glaasje presenteer. Ik hoop dat jullie dit gebaar appreciëren."

Lees meer over Een Groot Gebaar

Inspiratie & blog