Seven Seriously Sexy Salads

De eerste hittegolf van het jaar hebben we weer achter de rug. En die was niet min! De zomers worden dan ook elk jaar warmer en warmer. Fijn voor de barbecues, dat wel, maar het kan natuurlijk niet elke dag een vleesfestijn op de grill zijn. En op echt hete dagen smaakt een fris gerechtje eigenlijk zelfs beter. Zoals een lekkere salade bijvoorbeeld. Dat die niet saai hoeven te zijn, illustreerden we op deze site reeds aan de hand van tips en gerechtjes. Vandaag gaan we nog een stapje verder. We presenteren jullie “Seven Seriously Sexy Salads”.

Gegrilde halloumi met salade van tuinbonen, algen en citroenvinaigrette

In dit recept van njam!-chef Philippe Van den Bulck wordt Halloumi kaas gegrild en op smaak gebracht met peper en zeezout. De ster van het gerecht is echter de salade van tuinbonen, die door de munt, algenvlokken en citroen een zilt-zure smaak heeft. Sex on a plate, zoals dat dan heet.

Thai beef salade met Belgische kaviaar

Toegegeven, dit is zeker geen salade voor vegetariërs. Maar wel eentje om u tegen te zeggen. Want als njam!-chef Roger van Damme een salade maakt, dan doet hij dat goed. In deze versie combineert hij zijn liefde voor Thailand met een nationale trots: Belgische kaviaar. Deze Thaise rundsalade is gemaakt van plakjes rund met daarop een kruidige, frisse Thaise salade. Afwerken gebeurt royaal, met Royal Belgian Caviar. 

 
Salade met Noordzeegarnalen en currymayonaise

Deze salade van njam!-chef Michaël Vrijmoed maken wij zelf heel graag. Ze heeft dan ook alles wat een goede salade nodig heeft: frisheid, kruidigheid, zurige toetsen en fantastische ingrediënten. Vooral de combinatie tussen de avocado, garnalen uit onze eigen Noordzee en de vers gemaakte currymayonaise met appel, is uitermate goed geslaagd. De presentatie op een bord bedekt met een gelei van garnalen maakt het gerecht volledig af. 

Gado Gado salade 

Deze Indonesische Gado Gado salade is gegarandeerd een hit op jouw bubbeltuinfeestje deze zomer. Ze ziet er immers niet alleen heel kleurrijk uit, ook de smaak is zeer verrassend. Dat komt vooral door de gado gado dressing van pindakaas, ketjap manis, sambal, sojasaus en water. De pindanootjes en gebakken uitjes zorgen bij de afwerking voor een krokante toets.

Groene salade met kreeft

Met een goed gemaakte salade met kreeft kan je eigenlijk weinig fout doen. Maar wanneer ze echt goed gemaakt is, verandert dit gerecht zowaar in een sterrengerecht. Zoals in deze versie bijvoorbeeld. Het geheim zit hem in de saus op basis van room, pastis en fijngehakte dragon. Deze combineert fantastisch met het zoete en ziltige van de kreeft. Let er wel op dat je kreeften van goede kwaliteit zijn, want zij zijn natuurlijk de hoofdrolspelers van dit gerecht. 

Salade met zeevruchten en venkel

Ook njam!-chef Peppe Giacomazza weet hoe hij een seriously sexy salad op tafel moet toveren. Zoals bij de meeste Italiaanse topgerechten geldt daarbij: slechts enkele ingrediënten van superieure kwaliteit zorgen voor een meesterlijk gerecht. In dit recept zijn dat octopustentakels, vongole en venkel. Die worden in een salade verwerkt en op smaak gebracht met witte wijn, look, citroen en oregano. 

Slaatje zonder sla

Een slaatje zonder sla, gemaakt door de charmante njam!-chef Chiara van Emrik, dat kan niet anders dan ook een beetje sexy zijn. En nog belangrijker: lekker! Deze maaltijdsalade is gemaakt van aardappelen, venkel, bloemkool, radijzen, noten, appel en knolselder. Ze wordt op smaak gebracht door verschillende soorten azijn, bieslook en peper en zout. Gemakkelijk te bereiden en verslavend lekker. 

Smakelijk!

Sven van de njam!-redactie

Lees ook...