Salade met zeevruchten en venkel

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in De Zomertafel

Colruyt wenst je heerlijke feesten!

Colruyt wenst je heerlijke feesten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 gr vongole
2 gekookte octopustentakels (+- 300 gr)
1 teentje look
50 ml witte wijn
1 snuifje gemalen venkelzaad
8 inktvistubes + tentakels
enkele takjes verse oregano
1 citroen, de zeste
1 venkel
100 gr rucola
olijfolie
peper - zout

Spoel de vongole onder koud, stromend water. Snijd de inktvistentakels in dunne plakjes.

Verhit een scheutje olijfolie en een teentje look in een grote pan op het vuur. Voeg er de vongole aan toe en laat ze garen op hoog vuur tot alle schelpjes mooi open zijn. Blus met een scheutje witte wijn. Bak in een andere pan in een scheutje olijfolie de plakjes inktvis gedurende 4 à 5 minuutjes. Kruid met peper, zout en een snuifje gemalen venkelzaad.

Dep de inktvistubes en tentakels droog. Bak ze vervolgens krokant in een scheutje olijfolie. Kruid ze met peper, zout en verse oregano.

Doe de vongole in een zeef, laat ze uitlekken en vang het vocht op. Breek de schelpjes in twee en houdt enkel het stuk met daarin het vruchtvlees bij.

Neem het sap van de vongole er opnieuw bij. Meng er een flinke scheut olijfolie, 4 eetlepels witte balsamico en een fijngehakt takje oregano onder. Mix tot een schuimige dressing.

Snijd de venkel in dunne reepjes.

Neem een grote schotel of schaal. Schik de inktvistubes en tentakels er mooi op. Besprenkel ze met olijfolie en rasp er wat zeste van citroen over. Leg vervolgens de schelpjes en stukjes octopus er bij. Verdeel de venkel en de rucola er over. Serveer samen met de dressing. 

Inspiratie & blog

s