Koken met kids: 10 recepten

De beste manier om je kinderen alles te leren eten? Dat is door ze te betrekken bij het klaarmaken van wat ze op hun bord krijgen! Reden genoeg dus om samen met de kids de kookschorten voor te binden en de keuken om te toveren tot een waar bakparadijs of thuisrestaurant! Njam! verzamelde 10 gerechtjes die super leuk zijn om samen met je bengels klaar te maken!

1. Pizzawafels

Een combinatie van pizza en wafels? Scoren verzekerd! Met dit snel en makkelijk receptje heb je in 1-2-3 een origineel maar vooral super lekker vieruurtje klaar. Laat de kids zelf een vulling kiezen en hun wafels beleggen.

2. Luchtig bananenbrood met chocolade

Het moeilijkste aan dit bananenbrood? De wachttijd terwijl het in de oven zit! Voor wie net als wij van banaan en chocolade heel gelukkig wordt is dit het ideale tussendoortje om eens uit te proberen!

3. Spaghetti met gehaktballetjes à la lady en de vagebond

Gehaktballetjes, wie laat dat links liggen? Opnieuw een ideaal gerecht om met je kind te maken! Wie wint de gehaktbalrol-wedstrijd? Ga de competitie aan en geniet van de quality-time, twee vliegen in één klap!

4. Gehaktcupcakes met aardappelpuree

Van een perfect kindergerechtje gesproken. Puree en gehakt op een speelse manier, voilà! Presenteer je het als hapje of hoofdgerecht? Het kan allemaal.

5. Gepimpte stroopwafels

Een pak stroopwafels, kommetjes met gesmolten chocolade en kleurrijke sprinkles, dat is alles wat je nodig hebt om je kids een tijdje zoet te houden in de keuken! Wij zijn alvast heel benieuwd naar alle creaties!

6. Pannenkoeken

Pannenkoeken kunnen zeker niet ontbreken in dit lijstje! Laat de kids helpen met het afwegen en het deeg mengen. Beloon ze daarna met een stapel overheerlijke pannenkoeken en hun favoriete fruit!

7. Pastinaak-rode bietenpuree met zalmballetjes

Deze puree is dé ideale maaltijd voor echte prinsessen die van roze houden. Lekker en bovendien ook heel erg voedzaam!

8. Verloren broodrolletjes

Oud brood gooien we zeker niet weg maar verwerken we in een kei leuk ontbijtje! Laat de kindjes het brood plat rollen met een deegrol en besmeren met chocopasta, confituur, speculaaspasta, … . Mama of papa bakt de rolletjes en de kindjes kunnen ze daarna weer versieren met fruit!

9. Pina-colada ijsjes

Ijsvormpjes vullen, da’s een taakjes voor de kids! Maak samen deze heerlijk exotische ijsjes en smullen maar!

10. Choco-granola

Granola met nootjes, granen, chocolade, gedroogd fruit, gepofte quinoa of spelt, … laat de kleintjes hun eigen granola samenstellen met hun favoriete ingrediënten. Wedden dat ze er niet af kunnen blijven?

Op zoek naar nog meer receptjes om samen met de kindjes te maken of zelf voor de kids klaar te maken? Ontdek ze in onze categorie kidsproof!