Hot shots - 10 originele zomerhapjes voor de heetste dagen

Eindelijk, de zon is terug in het land! Daar zijn wij op zijn minst gezegd blij mee, want de intrede van de warme gele bol betekent ook de start van het “buiten-eten-seizoen”. Daarbij denken we niet alleen aan barbecues, maar ook aan frisse en lichte gerechtjes voor de heetste dagen. Maar wat serveer je als hapjes wanneer de temperatuur door het dak gaat? Njam! to the rescue – vandaag presenteren we je 10 originele en verfrissende zomerhapjes voor de heetste dagen.

1. Gezonde komkommerhapjes

Deze gezonde komkommerhapjes zijn de vertaling van de zomer in het bord en heerlijk verkoelend op hete dagen. Njam!-chef Steffi Vertriest presenteert de hapjes als een soort sushi en zorgt voor een gepaste zoet-pittige kruiding. Extra troef: ze smaken niet alleen heel fris, door hun groene kleur presenteren ze ook echt zomers!

2. Crispy rijst met zalmtartaar

Een origineel hapje voor sushi-lovers. Van gebakken sushirijst wordt een toastje gemaakt dat vervolgens belegd wordt met een frisse, pittige tartaar van zalm en avocado.

3. Wortel blini's met feta en komijn

We blijven in exotische én gezonde sferen met dit originele hapje van wortel. Zelfgemaakte wortel blini’s worden afgewerkt met een zuiderse crème van wortel met feta en komijn. Verrassend lekker!

4. Oesters met kaviaar en vodka

Voor wanneer het eens wat meer mag zijn, is dit hapje van njam!-chef Bart Desmidt een echte voltreffer. Fijngesneden oesters worden op smaak gebracht met sjalot, zure room en vodka en afgewerkt met kaviaar. Fantastisch lekker, verfrissend en een klein beetje over the top. Because, why not?

5. Bietenhummus met balsamico

Zelfgemaakte hummus smaakt toch altijd net iets beter dan de ingekochte versie. Deze hummus van biet is daar het perfecte voorbeeld van. Vol van smaak en toch met frisse toetsen, is dit een perfect hapje voor de heetste dagen. Tip: gebruik komkommer of wortel als dipstokjes om het nog zomerser te maken.

6. Pesto courgetti op een vork

Dit hapje van op een vork gedraaide courgetti met pesto doet je zo wegdromen naar Italië. Daarvoor zorgen de smaken van tomaat, basilicum, pesto en courgette. De presentatie op een vork draagt bij tot het feestelijk aspect.

7. Slabootjes met scampi en ananas

Een hapje met sla is altijd verfrissend op warme dagen. Zeker als daar scampi en ananas aan toegevoegd wordt! Deze bootjes van sla worden gevuld met ananas, op smaak gebracht met koriander, rode peper, limoen en pittig gekruide scampi’s. Heerlijk als voorafje bij een barbecue.

8. Ceviche van forel

Een van de meest verfrissende gerechten in de zomer is een lekkere, friszurige ceviche. Maar wist je dat je van dit gerecht ook uitstekende hapjes kan maken? Dit recept van ceviche van forel met limoen, koriander en chili is daarvan het perfecte voorbeeld. Het hapje is zeer gemakkelijk te maken, super verfrissend en vooral zeer lekker.

9. Krokante aubergineschijfjes

Deze krokante aubergineschijfjes zijn een prima hapje voor vegetariërs. De krokante aubergine wordt bedekt met een laagje Pomo e Legumi, mozarella en basilicum. Ze zijn klaar in een handomdraai en doen je zo wegdromen naar Italië.

10. Bevroren druivensatés

Veel frisser gaat het niet worden. Deze bevroren druivensatés zijn extreem gemakkelijk te maken, uitzonderlijk verfrissend en een voltreffer bij jong en oud. Je kan ze gebruiken als kindersnoepjes, afwerking van een hapjesschotel of in een frisse cocktail.


Smakelijk!

Sven van de njam!-redactie

Lees ook...