Pesto courgetti op een vork

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 courgetten
60 gr pijnboonpitten
1 teentje knoflook
1 basilicumplantje
5 el extra vierge olijfolie
1 limoen
peper - zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 100 graden. 

Haal de courgetten door een spiraalsnijder en maak er ‘pastasliertjes’ van. Verwijder de stukken die de pitjes bevatten. Besprenkel ze met zout. Leg ze op een rekje op een ovenplaat en zet 30 minuten in de oven op 100 graden. Hierdoor verliezen ze wat vocht en krimpen ze een beetje. 

Maak ondertussen de pesto klaar. Doe de avocado, pijnboompitten, knoflook, basilicum, olijfolie, het sap van de limoen en een flinke snuif peper en zout in een blender en mix tot een glad geheel. 

Stoof nu de courgettisliertjes aan in een pan met een drupje olijfolie. Zet het vuur uit en meng wat pesto onder de courgetti. Draai op aparte vorken en prik er per vork een tomaatje op.

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog