Groenten van de maand maart

Met de lente in aantocht rijst de vraag: wat schaft de pot in maart? Onze tip: kies eens voor seizoensgroenten. Naast de volle smaak die ze te bieden hebben staan deze groenten ook voor versheid én hebben ze een hoge voedingswaarde. Niet slecht toch? Lees hieronder welke groenten wij deze maand in de spotlight zetten!

Brainfood? Bloemkool!

Broccoli beats bloemkool wat populariteit betreft. Maar wat de hoeveelheid voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten betreft moet deze kool echt niet onder doen. Deze stoffen zorgen ervoor dat het risico op hart-en vaatziektes wordt vermindert én het geeft een boost aan je hersenfunctie. Het lijkt misschien niet zo maar bloemkool behoort echt tot de superfoods als je het ons vraagt!

Gezonde goesting in bloemkool-toast of couscous van bloemkool?

Diabetici? Probeer pastinaak

Pastinaak wordt vaak tot de vergeten groenten gerekend. Niet terecht als je het ons vraagt. De wit-gele wortel is rijk aan mineralen en is erg geschikt voor diabetici. Ze bevatten veel koolhydraten en gaan maagkramp tegen en hebben een vochtafdrijvende werking. Hoewel pastinaak nu gewoon in de supermarkt ligt weten veel mensen nog niet wat ze ermee moeten in de keuken.

Gelukkig weet healthy foodie Steffi er wel raad mee! Haar pastinaakfrietjesof pastinaak-rode bietenpuree al eens geprobeerd?

Skin goals met pompoen

Boost je immuunsysteem! Door een flinke dosis vitamine A helpt de groente jouw lichaam om te vechten tegen infecties. Pompoen is ook goed voor je ogen! Vitamine A zorgt er ook voor dat je visie scherp blijft omdat het netvlies helpt licht te absorberen. Wist je dat pompoen ook goed is voor je huid? Door de bèta-caroteen, ook wel provitamine A genoemd, krijgt je huid een opkikker. Pompoen is dus ideaal om te integreren in jouw skin care routine!

Inspiratie nodig? Probeer Steffi’s lekkere pompoenlasagne, pompoensalade met geitenkaas in a jar of haar glutenvrije groentepizza om je vingers van af te likken.

Meer gezonde en culinaire inspiratie nodig? Of krijg je een gezonde goesting naar meer? Vanaf woensdag 21 maart verbaast Steffi ons in een nieuw seizoen van De Gezonde Goesting met nieuwe recepten en tal van lifestyle tips en tricks. Niet te missen dus!

Steffi inspireert je niet enkel op tv maar ook in haar nieuwe boek met 60 gloednieuwe gezonde gerechten en een heleboel tips zodat de gezonde levensstijl een fluitje van een cent wordt!

De Gezonde Goesting, vanaf 21 maart, elke woensdag om 17u en 23u op njam! 
Méér Gezonde Goesting, Steffi's tweede kookboek, vanaf 21 maart in de winkel!