Bloemkool-looktoast

Bloemkool-looktoast
Een recept van Steffi Vertriest
Zoals gezien in tv-programma De Gezonde Goesting

Met dank aan

Hoeveelheid Ingrediënt
1 bloemkool
4 teentjes look
1,5 el olijfolie
1 ei, losgeklopt
2 bollen mozzarella, in stukjes
1 kl zeezout
1 kl Italiaanse kruiden
1 snuifje zwarte peper
verse basilicum
Recept afdrukken

Bereiden:

Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in de blender. Mix ze fijn tot ‘bloemkoolrijst’. Stoom de bloemkoolrijst gaar in een stoommandje. Gebruik een neteldoek om er voor te zorgen dat de rijst niet door de gaatjes van het stoommandje valt.

Pers de teentjes look en doe ze in een steelpannetje samen met een scheutje olijfolie. Laat enkele minuutjes zachtjes garen en zet vervolgens opzij.

Koel de gegaarde bloemkoolrijst af onder koud, stromend water. Wring vervolgens zo veel mogelijk water uit de bloemkool in de neteldoek. Neem nu een grote kom en meng daarin de bloemkoolrijst met het losgeklopt ei, de blokjes mozzarella, de gegaarde look, de Italiaanse kruiden, peper, zeezout en enkele fijngesneden blaadjes basilicum.

Neem een met bakpapier bedekte ovenplaat. Maak van het bloemkoolmengsel met je handen balletjes en druk deze plat op de bakplaat. Plaats de toastjes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Draai ze vervolgens om en laat ze nog enkele minuutjes verder bakken.

Serveer met een blaadje basilicum.

Beoordeling