Broodjes 2.0: 9 verrassende broodjes

Een nieuw schooljaar betekent ook (de nood aan) inspiratie voor de maaltijden. In dit artikel helpen we je daarbij graag een handje – of beter, broodje – verder.   We presenteren je 9 verrassende maar bovenal heerlijke broodjes om het schooljaar goed te starten. Smakelijk!

1. Broodje banh mi

We beginnen deze lijst met onze favoriet: het bekende Vietnamese broodje ‘Banh Mi’. Krokant stokbrood, buikspek, veel groentjes, een heerlijke Aziatische dressing en verse kruiden maken van dit broodje een waar smulfestijn.  

2. Broodje biefstuk

Simpel en toch verrassend: just the way we like it! Een krokant broodje gevuld met biefstuk, gekruide groentjes en peperboter: dat kan alleen maar lekker zijn. Dit broodje biefstuk is trouwens een prima oplossing voor restjes. Wat biefstuk te veel? Bijhouden en gebruiken voor dit heerlijke broodje!

3. Wortelhotdogs met avocado en yoghurtsaus

Ook voor de vegetariërs zijn er fantastische broodjes. Zoals deze ‘hot dog’ met gegrilde wortels, avocado en een frisse yoghurtsaus bijvoorbeeld. Het broodje is niet alleen zeer gezond, het is ook fantastisch lekker!

4. Broodje inktvis

Een eenvoudig maar overheerlijk broodje. Krokante ciabatta wordt gevuld met verse pijlinktvis, veldsla, zongedroogde tomaatjes en pepertjes. Een top combo! Tip: dit broodje is het lekkerst met gebakken (warme) inktvis, maar je kan het ook bereiden met koude inktvis. Snijd de inktvis dan wel in kleinere stukjes, dat zorgt voor een aangenamer mondgevoel.

5. Marokkaans broodje uit de oven met geroosterde groenten

Dit broodje doet je zo wegdromen naar warme zomerdagen. Daarvoor zorgen het Marokkaans brood, de Mediterrane groenten en een heerlijke kruidenmix. Heb je graag een vegetarische versie van dit broodje? Laat dan de salami en de kaas weg en vervang ze door halloumi. 

6. Indiaas broodje met eiersalade

Het tweede “exotisch” broodje in deze lijst is dit Indiaas geïnspireerd broodje met eiersalade. Gekruide naanbroodjes worden gevuld met een zelfgemaakte eiersalade, op smaak gebracht met madras curry. Serveer er een frisse lassi bij en je waant je zo in Indië!

7. Zelfgemaakt worstenbrood met salade van witte kool

Heerlijk, zo’n worstenbroodje. Maar wist je dat je zelf ook een luxueuzere versie van deze bekende snack kan maken? In dit recept ontdek je hoe. Zelfgemaakte worsten, knapperig briochebrood, een slaatje van witte kool en truffel… Onweerstaanbaar! 

8. Ziltig broodje ei met zeekraal

Dit vegetarische broodje brengt het beste van de zee en het land samen. Lekkere eitjes, zoete ui en sla worden gecombineerd met de zilte smaak van zeekraal. De dressing combineert dan weer pittig en zoet, met onder meer mierikswortel, balsamico en honing.

9. Kaasbroodje met mostarda van peer 

Dit originele broodje is minder geschikt om mee te nemen, maar we willen het je toch niet onthouden. Een rond broodje wordt gevuld met een bolletje romige kaas en vervolgens in aluminiumfolie op de barbecue geplaatst. Wanneer de kaas gesmolten is, wordt het broodje geserveerd met in honing en graanmosterd gemarineerde peertjes. Overheerlijk.  

Smakelijk! 
Sven van de njam!-redactie

Lees ook...

s