Wortelhotdogs met avocado en yoghurtsaus

Een recept van Lenna Omrani
Foto: Lenna Omrani ©

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Maak kans op een duoticket voor de spektakel-musical 14-18

Ingrediënten

broodje broodjes Even geduld...
4 el olijfolie
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl lookpoeder
4 harde broodjes naar keuze
150 g ongezouten sojayoghurt
2 el olijfolie
1 teen look
2 el citroensap

Bereiden:

Zet een hoge pan gevuld met water op het vuur en breng aan de kook. Maak ondertussen de wortels schoon en snijd het kopje eraf. Doe de wortels in de pan en kook ze 15 minuten. Giet daarna af en laat ze even afkoelen.

Maak in de tussentijd de marinade. Mix de balsamicoazijn met olijfolie, gerookte paprikapoeder, lookpoeder, peper en zout in een schaal. Leg de afgekoelde wortels in de schaal en verdeel de marinade goed over de wortels. Dek de schaal af en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast, zodat de smaak er goed in trekt.

Zet de BBQ aan of zet een grillpan op het vuur. Haal de wortels uit de schaal met de marinade en leg ze op de BBQ of in de grillpan. Grill de wortels ongeveer 5 minuten en draai ze daarna om. Als ze donkerbruin zijn, zijn ze klaar.

Maak als laatste de yoghurtsaus. Doe de yoghurt met olijfolie, peper en zout in een kommetje. Rasp een teentje look en voeg toe. Maak het wat frisser met citroensap en mix alles nogmaals goed door elkaar.

Beleg de harde broodjes met verse spinazie en leeg 2 wortel ‘hotdogs’ erop. Snijd een halve avocado in reepjes en leg deze op de hotdogs. Maak het af met wat van de yoghurtsaus.

Serveer de hotdogs met frietjes en/of een salade. 

Inspiratie & blog