Zeebaars in zoutdeeg

Een recept van Kevin Kegeleers en Nick Van Hoof uit het boek Puur BBQ
Foto: Kris Jacobs ©

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Laat je smaakpapillen ontvlammen met deze vurige gerechten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 g bloem
500 g grof zeezout
100 g Provençaalse kruiden
lauw water
1 limoen
1 handje huacatay
1 handje citroenmelisse

Bereiden:

Meng de bloem, het zout en de Provençaalse kruiden met licht lauw water. Hoeveel water? Dat is zeer moeilijk te zeggen, omdat het vaak afhangt van het type bloem en het type zout. Dus wij zeggen het anders: je maakt een korst die niet meer aan de handen blijft kleven. Het moet een mooie egale massa worden die niet sticky is. Maak er twee platte platen van, van ongeveer het formaat van je vissen.

Spoel de buikholte en dep de vissen droog. Vul de buikholte met twee schijfjes limoen, de huacatay en de citroenmelisse. Leg de vis op de zoutkorst en pak hem in. De staart, vin en kop blijven uit de korst, maar sluit ze mooi af zodat er geen scheurtjes meer zichtbaar zijn.

Stook de bbq tot 200 °C en leg de vis erop. Je kunt met je steekthermometer de kerntemperatuur van de vis gemakkelijk meten door achter de kop naar binnen te schuiven. De kerntemperatuur moet 75 °C zijn. Als je die temperatuur bereikt hebt, haal je de vis eraf en open je met een broodmes voorzichtig de korst. Geniet van de aroma’s!

Inspiratie & blog