Nick Van Hoof

Nick Van Hoof is chef en mede-oprichter van het culinaire belevingsconcept Zouterover midden in de natuur in de Kolonie van Wortel. Zijn passie is om in zijn gerechten de puurheid van de lokale en duurzame producten te behoudend en het vuur te laten spreken.

Na het winnen van het eerste seizoen van Grillmasters op VIER samen met zijn compagnon Kevin, liet Nick zijn andere passie, opvoeder in de bijzondere jeugdzorg, even achter om volledig voor zijn droom te gaan. 

Op het bruisende Antwerpse zuid verzorgden ze de food in een hippe zaak, al snel werd Nick duidelijk dat hij meer wilde. 

Een eigen zaak met een duidelijke visie rond oer eten; pure, eerlijke smaken; out of the box denken; zero waste; gezelligheid en mensen verbinden door eten. En die droom werd werkelijkheid in een stuk UNESCO wereld erfgoed in de vorm van een oude landloperskolonie in het groene hart van de Noorderkempen. 

Momenteel is hij zijn passie als opvoeder én zijn droom als chef aan het combineren door middel van een TIME OUT project op te starten voor jongeren in hun pluktuin en voedselbos ZANDEROVER. 

Recepten van Nick