Tataki van zalm

Een recept van Jeroen De Pauw

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ontdek meer over de heerlijke tomaten van Looye!

Ingrediënten

personen personen Even geduld...
1 kg zalmhaasje
1 koolrabi
1 komkommer
sap van 1 limoen
koriander
honing
1 chilipeper
sojasaus
koolzaadolie
koolzaad
peper en zout

Bereiden: 

Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder het gedeelte met de zaadjes. Snijd de komkommer dan in schuine plakjes.  Schil de koolrabi en snijd hem in dezelfde vorm als de komkommerplakjes. Doe alles in een kom en snipper er ook de chilipeper in zonder de zaadjes. Hak er ook enkele blaadjes koriander door.  Marineer de groenten met het sap van de limoen, een lepeltje honing en een koffielepel sojasaus.

Meng het koolzaad met grof zout en peper.  Wikkel het zalmhaasje in het koolzaad en bak heel kort aan in de koolzaadolie. Snijd daarna de zalm in mooie plakjes en dresseer op het slaatje.

Dit recept komt uit het boek 'Op sjok door een Straffe Streek'.

Over Straffe Streek:

Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducten. Naast de rijkdom aan verse producten zoals aardbeien, druiven, witloof en asperges... vindt men ook tal van unieke verwerkte producten. Denk maar aan de Lambiekbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei of de Hagelandse wijn. Meestal gaat het om sympathieke kleinschalige initiatieven, veelal nog te ontdekken, maar wél met veel potentieel. Deze streekproducten zijn uitgegroeid tot de culinaire ambassadeurs van de streek.
Meer info vind je op www.straffestreek.be


Met dank aan

Straffe Streek

Inspiratie & blog