Rundsvlees met tartaar van geroosterde paprika en aubergine

Een recept van Jeroen De Pauw, zoals gezien in Chef in eigen tuin
Foto: Silke Van Engeland ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 aubergine
2 rode paprika's
2 el balsamicoazijn
400 gr gerijpt rundsvlees
1 ciabatta
4 takjes verse basilicum + extra voor de afwerking
1 bol look
2 takjes rozemarijn
1 hand gezouten amandelen, gehakt
olijfolie
peper - zout

Bereiden: 

Laat de paprika en aubergine in hun geheel garen op de Weber Genesis gas BBQ op 250-300 graden. Haal de groenten van de Weber Genesis BBQ en vang het sap even op in een apart kommetje. Haal het vruchtvlees uit de aubergine, met een lepel, en ontdoe de paprika van schil en pitjes. Neem een hakmes en hak het vruchtvlees van de groenten fijn. 

Leg het ciabatta brood 15 minuten op het warmhoudrek van de in de Weber Genesis BBQ met deksel. Hak de ciabatta in fijne blokjes en voeg ook toe aan de geroosterde groenten. Meng goed zodat het brood je jus opneemt van de groenten. 

Hak de basilicum grof en voeg deze toe aan de kom met geroosterde groenten, kruid bij met peper en zout. Voeg de balsamicoazijn toe. 

Snijd de bovenkant van de bol look en smeer het vlees ermee in. Kruid met peper en zout. Leg het vlees aan de rechterkant van de BBQ met wat rozemarijn (directe warmte), korst mooi aan. Draai tijdig om na een 3-tal minuten. Warm de groenten op langs de linkerkant van de BBQ (indirecte warmte). 

Haal op het einde van de baktijd het rundsvlees van de rechterzijde en leg het even te rusten langs de linkerkant van de BBQ bij de groenten zodat het warm blijft en niet overgaar wordt. 

Dresseer de aubergine kaviaar op een bord, snijd het vlees in mooie plakken en leg ze op de auberginekaviaar. Werk af met grof zout, basilicum en de nootjes. 

Over de Weber gasbarbecue:

De met porselein geëmailleerde Genesis E-315 met 3 branders biedt legendarische Weber-kwaliteit, -prestaties en -duurzaamheid in een barbecue waarop je kunt vertrouwen als je buiten gezellig wilt barbecueën met familie en vrienden. Het PureBlu-brandersysteem onderscheidt deze barbecue van de rest - met unieke, taps toelopende branderbuizen die een constante druk en vlammen genereren en gelijkmatige hitte afgeven op het grilloppervlak. Vlammen worden boven de verhoogde gasopeningen gericht, terwijl voedselresten eronder vallen, waardoor verstopping tot een minimum wordt beperkt en de barbecue elke keer probleemloos brandt.

  • PureBlu-branders verdelen de hitte gelijkmatig over het gehele grillrooster
  • Met porselein geëmailleerde, gietijzeren grillroosters rhouden warmte vast voor grillen
  • Flavorizer Bars verdampen sappen, wat de barbecuesmaak versterkt
  • Vetopvangsysteem met uitschuifbare vetopvangbak
  • WEBER CRAFTED-grillroosters maken meer barbecuetechnieken mogelijk

Ontdek het toestel hier!

Met dank aan

Weber

Inspiratie & blog