Lunchbox met homemade crackers

Een recept van Silke Van Engeland
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

brooddoos brooddozen Even geduld...
120 gr bloem
0,25 tl zout
1 el gedroogde rozemarijn
1 el olijfolie
60 ml water
6 schijfjes komkommer
1 sneetje kaas
1 sneetje gekookte ham
2 sneetjes salami

Bereiden:

Doe alle droge elementen voor de crackers in een mengkom en roer onder mekaar. Voeg de olijfolie en water toe. Kneed tot een homogene deegbal. Laat het deeg 30 minuten rusten onder een vochtige theedoek. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Rol het deeg uit op een werkblad, bestrooid met wat bloem, tot een zo dun mogelijke lap. Steek met een uitsteekvormpje rondjes uit het deeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de crackers gedurende 5 minuten, draai ze dan om en bak opnieuw 5 minuten langs de andere zijde. Zet de oven uit, maar laat de crackers er gedurende 1 uur instaan, zo krijgen ze een krokante structuur.

Steek ondertussen met hetzelfde uitsteekvormje rondjes uit de kaas, de ham en de salami. Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk verlies hebt, de uiteinden mag je nu al in je mond stoppen. Snijd ook de tomaat en de komkommer in ronde plakjes.

Stel je lunchbox samen. Leg alles per soort op een stapel en verdeel de stapels over je lunchbox. Tijdens de lunch kan je nu elke cracker beleggen met het beleg naar je keuze.

Inspiratie & blog