Kaneelknots met koffie-icing

Een recept van Silke Van Engeland
Foto: Stephanie Bex ©

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Het zomert op njam!, geniet van zalig zonnige gerechten

Ingrediënten

stuk stuks Even geduld...
450 gr bloem
8 gr droge gist
1 tl zout
3 eieren
4 el zachte boter
200 gr bruine suiker
2 el kaneel
6 el zachte, gezouten boter
4 el boter
60 ml ahornsiroop
100 gr bloemsuiker
1 tl instant koffiepoeder

Bereiden:

Doe in een grote mengkom bloem, gist, bruine suiker en zout. Maak een kuiltje in het deeg en doe hierin melk, eieren en boter. Kneed met je handen (of in de keukenrobot) tot een samenhangend deeg. Indien het deeg te plakkerig blijft kan je wat extra bloem toevoegen.

Leg de deegbal in een kom en dek af met folie, laat 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rechthoek en besmeer de oppervlakte volledig met 5 eetlepels boter. Meng 100 gram bruine suiker en 1 eetlepel kaneel onder mekaar en verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg.

Plooi het deeg dubbel over de kortste zijde en snijd een 12 tal reepjes uit het deeg. Draai elk reepje op en knoop ze. Leg de knots op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Smelt 1 eetlepel boter en meng met 100 gram bruine suiker en 1 eetlepel kaneel tot een crumble. Verdeel de crumble over de knots en bak ze vervolgens in de oven gedurende 15 à 20 minuten.

Smelt ondertussen voor de icing de boter met de ahornsiroop in een steelpannetje. Haal van het vuur en voeg de bloemsuiker en het koffiepoeder toe. Doe de vulling in een spuitzak en drizzle over de knots.

Inspiratie & blog