Kalfsvlees in koffierub met gegrilde slaharten

Een recept van Kevin Kegeleers en Nick Van Hoof, zoals gezien in Open Vuur 2
Foto: Stephanie Bex ©

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Proef mee van onze recepten boordevol goeie ingrediënten en veel smaak, om je vol energie aan het nieuwe jaar te laten starten

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 handje koffiebonen
1 kg kalfsvlees
1 el kappertjes
8 slaharten, gehalveerd
enkele eetbare bloemetjes (optioneel)
olie
4 handjes koffiebonen
2 handjes grof zout

Bereiden:

Begin met het koffiezout. Verwarm een vuurvast schaaltje op de barbecue. Doe er de koffiebonen en één handje van het zout in. Laat rustig roosteren tot het zout goudgeel begint te kleuren. Vijzel daarna de koffie en het zout fijn. Zet opzij.

Maak nu het vlees. Vijzel opnieuw een handje koffiebonen fijn en wrijf hier het stuk kalfsvlees goed in mee. Schroei het vlees vervolgens rondom rond mooi toe op de barbecue. Laat het even rusten en zet het vervolgens een half uurtje in de diepvries. Dit helpt om het vlees straks mooi te kunnen snijden. 

Doe de kappertjes in een zeefje en hou ze even boven de vlammen van de barbecue zodat er een lekkere rooksmaak in komt. 

Besprenkel de slaharten met wat olie en grill ze kort op de barbecue. 

Serveren:

Snijd het kalfsvlees in zo dun mogelijke plakjes. Schik ze samen met de gegrilde slaharten mooi op bordjes. Werk de bordjes nog af met de gerookte kappertjes, wat geraspte Parmezaanse kaas, zeste van citroen, wat koffiezout en optioneel eetbare bloemetjes. 

Met dank aan

Ofyr

Inspiratie & blog