Hartige rodebietenwrap met een pesto-eitje en avocado

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 eieren
120 gr bruine rijstmeel
0,5 rode biet
1 tl zout
0,5 limoen, het sap
40 gr walnoten
1 teentje knoflook
3 handjesvol basilicum
8 el olijfolie
4 eieren
peper - zout

Bereiden:

Begin met de wraps. Doe de eieren, amandeldrink, het zout en het bruine rijstmeel in een blender. Rasp de rode biet erbij en blend alles tot een mooi roos geheel. Smelt wat kokosolie in een pan en maak stap voor stap pannenkoekjes van het beslag. Leg ze eventueel even in de oven om ze warm te houden.

Maak dan de pesto door het sap van de halve limoen, walnoten, knoflook, basilicum, olijfolie en peper en zout te blenden. Kluts de eitjes in een kom en doe ze met wat olijfolie in een pan. Roer met een spatel tot roereitjes. Haal van het vuur en voeg 2 eetlepels van de pesto toe, roer nog eens door elkaar. Snijd de avocado in stukjes en beleg de rodebietenwrap met eitjes en avocado. Bewaar het overschot van de pesto en de overige wraps in de koelkast.

 

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog