Gezonde triffle met aardbeien en kwark

Gezonde triffle met aardbeien en kwark
Een recept van Steffi Vertriest
Ook in njam! boek Meer gezonde goesting
Hoeveelheid Ingrediënt
3 el cacaoboter
4 eieren
6 el honing
1 el kokosmelk/amandeldrink
2 tl vanille-extract
60 gr kokosmeel
1,5 tl kaneel
1 tl natriumbicarbonaat
750 gr aardbeien
1 sinaasappel
1 el honing
400 ml Griekse yoghurt
snuifje zout
Recept afdrukken

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de cacaoboter. Doe de eieren, honing, kokosmelk, gesmolten cacaoboter en het vanille-extract in een kom en meng tot een glad geheel. Dat kan eventueel met een staafmixer. Doe het kokosmeel, de kaneel, het zout en natriumbicarbonaat in een potje en meng. Voeg het daarna bij het andere mengsel. Doe het beslag in een cakevorm. 

Zet 15 à 20 minuten in de oven op 180 graden. Haal daarna de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Dan verkruimel je hem. 

Neem nu 250 gram van de aardbeien, verwijder hun steeltjes. Blend ze in een blender samen met het sap van de sinaasappel en een eetlepel honing. Verwijder de groene blaadjes van de overige aardbeien (ze zijn eetbaar hoor, maar niet zo lekker in een triffle) en snijd ze in schijfjes. Doe ze in een kom en meng de gemixte aardbeien eronder. 

Maak nu in verschillende glazen of in één grote glazen kom laagjes van de Griekse yoghurt, aardbeien en kokoscake. Werk af met enkele verse aardbeien en versier eventueel met een takje munt.