Gezonde triffle met aardbeien en kwark

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
3 el cacaoboter
4 eieren
6 el honing
60 gr kokosmeel
1,5 tl kaneel
1 tl natriumbicarbonaat
750 gr aardbeien
1 el honing
snuifje zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de cacaoboter. Doe de eieren, honing, kokosmelk, gesmolten cacaoboter en het vanille-extract in een kom en meng tot een glad geheel. Dat kan eventueel met een staafmixer. Doe het kokosmeel, de kaneel, het zout en natriumbicarbonaat in een potje en meng. Voeg het daarna bij het andere mengsel. Doe het beslag in een cakevorm. 

Zet 15 à 20 minuten in de oven op 180 graden. Haal daarna de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen. Dan verkruimel je hem. 

Neem nu 250 gram van de aardbeien, verwijder hun steeltjes. Blend ze in een blender samen met het sap van de sinaasappel en een eetlepel honing. Verwijder de groene blaadjes van de overige aardbeien (ze zijn eetbaar hoor, maar niet zo lekker in een triffle) en snijd ze in schijfjes. Doe ze in een kom en meng de gemixte aardbeien eronder. 

Maak nu in verschillende glazen of in één grote glazen kom laagjes van de Griekse yoghurt, aardbeien en kokoscake. Werk af met enkele verse aardbeien en versier eventueel met een takje munt.

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog