Geroosterde bloemkool met roze-peperdressing

Foto: Remko Kraaijeveld ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 tl roze peperbessen
3 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 el fijngehakte bladpeterselie
1 el fijngehakte kervelblaadjes
BBQ met gietijzeren grillrosster voor direct grillen
grote kookpan
schuimspaan
grote bak koud water
vijzel en stamper
kwastje

Bereiden:

Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 250 °C is bereikt. Zet een grote pan water op het vuur waarin een hele bloemkool past. Voeg per liter water 20 g zout toe. Zet de bloemkool rechtop en snijd hem in vier dikke plakken. Laat de bloemkoolsteaks in het kokende water zakken en blancheer ze circa 4 minuten, tot ze beetgaar zijn. 

Zet een grote pan water op het vuur waarin een hele bloemkool past. Voeg per liter water 20 g zout toe. Zet de bloemkool rechtop en snijd hem in vier dikke plakken. Laat de bloemkoolsteaks in het kokende water zakken en blancheer ze circa 4 minuten, tot ze beetgaar zijn.

Schep ze met een schuimspaan uit het kokende water en leg ze direct in koud water om het kookproces te stoppen. Meng de gerookte of houtskoololie met de hummus en zet opzij. Kneus voor de roze-peperdressing de peperbessen licht in een vijzel. Meng ze met de olijfolie, azijn en kruiden en zet opzij.

Giet de bloemkool af en dep de steaks droog. Bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de steaks aan beide kanten op het gietijzeren rooster. Schep een flinke lepel hummus in een schaal, leg de steaks erop en lepel er wat roze-peperdressing over. Garneer met de geroosterde Hazelnoten.

Inspiratie & blog