Jord Althuizen

Jord Althuizen is een voormalig chef-kok, restaurant manager en culinair eindredacteur maar omschrijft zichzelf nu als een pyro-culinair avonturier. In 2010 startte hij Smokey Goodness op, met als missie Nederland kennis te laten maken met een betere vorm van koken op echt vuur. Intussen is Smokey Goodness uitgegroeid tot een internationale bedrijf en vlammend barbecue-imperium. BBQ-boeken, food festivals, catering,.., als Jord het met zijn crew in de fik kan steken doet hij het. Die crew ziet hij als een tweede familie.

Jord is mede-eigenaar is van BBQ-restaurants Black Smoke Rotterdam, Black Smoke Antwerpen en van de BBQ food outlets in Den Haag & Amsterdam. Het zal je dus ook niet verbazen dat Jord ook op njam! aan de barbecue terug te vinden is. Hij deelt zijn favoriete BBQ-gerechten met ons in het tweede seizoen van ‘De Zomerkeuken’.

Waar Jord zelf het meest van geniet? Een schuimig glas Belgisch bier of een ronkende Barolo naast een dikke côte de boeuf rijkelijk overladen met een klassieke vers gemaakte bearnaisesaus.

Recepten van Jord