Gehaktschotel met puree

Een recept van Dagny Ros Asmundsdottir, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 g bloemige aardappelen
1 ui
500 g gemengd gehakt
4 wortelen
500 g spinazie
100 g gemalen kaas
1 snuifje suiker
boter
peper en zout

Bereiden: 

Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze gaar. Giet ze af, voeg een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat toe en stamp fijn. Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes. Smelt een klontje boter in een grote pot en doe er de plakjes wortel in. Voeg een snuifje suiker en een scheutje water toe. Stoof de wortelen gaar. Stoof in een andere pan de spinazie in een klontje boter. Kruid met peper en zout.

Snipper de ui fijn en bak ze glazig in een klontje boter. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het samen met de ui. Kruid met peper en zout. Neem een grote ovenschaal en doe er het gehakt in. Schep de worteltjes en de spinazie erbovenop en eindig met een laag puree. Bestrooi de puree met gemalen kaas. 

Plaats de ovenschotel een halfuurtje op 180 graden in de oven. Gratineer de laatste 5 minuten de geraspte kaas goudbruin.

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog