Dagny Ros Asmundsdottir

Dagny Ros Asmundsdottir ruilde IJsland voor België en dat is een zegen voor wie van een pure, gezonde en natuurlijke keuken houdt. Koken kreeg ze met de spreekwoordelijke paplepel toegediend. Haar moeder is al de 80 voorbij, maar nog altijd gepassioneerd bezig met koken.

In Antwerpen opende Dagny Ros haar eerste zaak, de vis- en delicates - senwinkel Fisk Boutique. Daar werd ze opgemerkt door de media en wat later assisteerde ze Piet Huysentruyt in De Perfecte Keuken. Daarna presenteerde ze onder meer MasterChef en Junior MasterChef, verving ze Sofie Dumont tijdens haar zwangerschapsverlof in De Keuken van Sofie en nu werkt ze voor njam! In het najaar van 2019 hield ze gedurende 12 dagen het trendy pop-uprestaurant Roots open, samen met de IJslandse chef Gisli Matt, wat meteen een hotspot werd in Antwerpen.

Ze schreef drie boeken over haar pure IJslandse keuken: Easy Iceland, Easy Nordic en Roots. Dat laatste boek is een roadtrip door IJsland en is voor het eerst ook in het Engels in haar moederland gepubliceerd. Zo is haar culinaire cirkel weer rond. IJsland heeft een heel pure eetcultuur, met veel vis, lam en groenten. Ze verwerkt ze zo natuurlijk mogelijk zodat de pure smaken behouden blijven. Haar gerechten zijn geïnspireerd op de Scandinavische keuken, zijn spannend en creatief, soms heerlijk wild, maar wel altijd makkelijk en snel klaar. Koken moet 'fun' zijn.

Samen met Dominique Persoone vormt ze een topduo in het ontbijtprogramma Toasted! Zelf blijft ze trouw aan haar culinair principe: gezonde producten, die zo natuurlijk mogelijk gebruikt worden. Terwijl Dominique houdt van gevaarlijk stevige ontbijtgerechten, en of dat vonken geeft!

Recepten van Dagny Ros