Blue Monday comfort food: 7 x creatief met gehakt

Blue Monday is coming. Meer dan ooit wordt het wellicht voor velen een extra zware Blue Monday. Deze (maan)dag is volgens sommigen de dag waarop de meeste mensen zich wat treurig of weemoedig voelen. De goede voornemens worden stilaan weer opgeborgen, de dagen zijn kort en het weer slecht, en het ‘gewone’ leven na de feesten is terug de norm geworden. De laatste maandag van de laatste volle week van januari is er dan ook meestal een om snel te vergeten. Dit jaar doet corona daar nog een schepje bovenop en wordt het misschien wel de somberste Blue Monday ooit. Maar niet getreurd, comfort food to the rescue! Met een (hart)verwarmend gerecht kan je veel goed maken, ook op Blue Monday. Zoals gerechten met gehakt bijvoorbeeld. Lekker, gemakkelijk en zeer comfort-proof. Bye bye, Blue Monday!  

Gehaktbrood met warme kriekjes 

Gehaktbrood met warme kriekjes naar een recept van the one and only Peter Goossens. Dat Blue Monday gevoel is eigenlijk al weg bij het lezen van de titel alleen! Het beste nieuws? Dit recept is absoluut niet moeilijk om zelf te maken. Een krokant vleesbroodje en wat zoetzure krieken: meer is er niet nodig om van je Blue Monday een Feel Good Monday te maken.

Spaghetti met gehaktballetjes à la Lady en de Vagebond

Nog zo’n gehaktklassieker: spaghetti met gehaktballetjes. In dit eenvoudige recept maken we de balletjes met gemengd gehakt, look, Italiaanse kruiden en Parmezaan. Tip: maak je Blue Monday compleet en kijk na (of tijdens!) de maaltijd Lady en de Vagebond. Het wordt een gezellige avond om nooit meer te vergeten!

Mexicaanse croque met gehakt

Lijkt het reizen dit jaar op Blue Monday extra veraf? Geen probleem, dan halen we een streepje Mexico in huis. Met deze Mexicaanse croque zit je gegarandeerd goed: kruidig gehakt, cheddar smeltkaas en krokant getoast maïsboord. Viva Mexico!

Pittige geglazuurde gehaktballetjes

Gehaktballetjes geglazuurd met bruine suiker, kersencola en chilipeper? Yes, you can! Deze pittige balletjes zijn een instant mood-versterker. Serveer ze met wat rijst en guacamole of met stokbrood en tomatensaus.

Aardappeltaart met pikant gehakt

Wat is er nog lekkerder dan pikant gehakt? Pikant gehakt in een taart! In dit recept komen twee comfort-food klassiekers samen. Deze pittige aardappeltaart is een voltreffer op de koude dagen en des te meer op een koude Blue Monday.

Gehaktschotel met puree

Met deze gehaktschotel met puree breng je pure gezelligheid in huis. Een laagje kruidig gehakt, een laagje groenten, een laagje puree en een laagje kaas zorgen samen voor smeuïg smulgenot. De Blue Monday Cure voor het hele gezin!

Zoete en hartige gozetten

Gozetten zijn gevulde bladerdeeggebakjes. Je hebt ze in zoete en hartige varianten en kan ze prima samen maken voor een volledige maaltijd. Dominique Persoone bestrijdt er in dit recept Blue Monday mee. De hartige variant is gevuld met gehakt, Chinese kool en Aziatische smaakmakers. De zoete versie met vijgen, abrikozen, blauwe bessen, braambessen, granaatappel en suiker. Feel Good Food 2.0.

Smakelijk!

Sven van de njam!-redactie

Lees ook...