Zoete en hartige gozetten

Zoete en hartige gozetten
Een recept van njam! chef Dominique Persoone
Zoals gezien in tv-programma De Chalet
Hoeveelheid Ingrediënt
2 grote vellen bladerdeeg
Voor de zoete gozetten:
2 verse vijgen
1 handje gedroogde abrikozen
1 handje blauwe bessen
1 handje braambessen
1 granaatappel, de pitjes
3 el geleiksuiker
Voor de hartige gozetten:
0,5 Chinese kool
1 stuk gember
2 teentjes look
1 chilipeper
2 el sesamolie
400 gr gehakt
200 gr sojascheuten
2 el sojasaus
1 bussel lente-ui, fijngehakt
1 bussel koriander, fijngehakt
1 el sesamzaadjes
Recept afdrukken

Bereiden:

Schil de vijgen en snijd ze in stukjes. Snijd ook de gedroogde abrikozen in stukjes. Doe beide in een pannetje en voeg nog de blauwe bessen, de braambessen, de granaatappelpitjes en de geleisuiker toe. Verwarm op een zacht vuurtje en laat pruttelen gedurende een 10-tal minuutjes.

Snijd de Chinese kool, de gember en de chilipeper fijn. Plet de look. Verwarm een scheutje sesamolie in een pot op het vuur. Bak er het gehakt in aan en doe dat vervolgens in een kom. Verhit opnieuw een scheutje sesamolie in dezelfde pan op het vuur en stoof er nu de Chinese kool, de sojascheuten, de gember, de look en de chilipeper in aan. Blus het geheel met de sojasaus en voeg ook het gehakt terug toe. Voeg als de groentjes gaar maar nog steeds knapperig zijn de lente-ui en de koriander toe. Zet van het vuur.

Kluts een eidooier los met een scheutje water. Snijd rondjes uit de vellen bladerdeeg met een diameter van +-15 cm. Bestrijk de randjes met een beetje eigeel. Leg in het midden een lepeltje van het zoete of hartige mengsel en plooi dicht. Druk de randjes goed aan. Leg de flappen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ook de bovenkant met eigeel en bestrooi de zoete gozetten met een dun laagje suiker en de hartige met een laagje sesamzaadjes. Plaats de gozetten gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Serveer ze lauwwarm.