10 hartverwarmende ovenschotels

Koude maanden vragen om warme gerechten dus zetten we dezer dagen massaal ovenschotels op het menu! Ovenschotels zijn vaak niet erg moeilijk om te maken mits een goede voorbereiding. Daarna gaat de schotel de oven is en is het enkel maar wachten tot een heerlijke geur de kamer vult. Onze 10 favoriete ovenschotels hebben we hier voor je opgelijst!

Ovenschotel met witloof en ham

Fan van hespenrolletjes met witloof? Dan zal deze ovenschotel met ham, witloof en een smeuïg laagje puree je ook zeker kunnen bekoren!

Mama’s ovenschotel met kippengehakt en bloemkoolsaus

Ovenschotels kunnen ook gezond zijn. En daar is dit receptje het ultieme voorbeeld van. De klassieke kaassaus wordt hier vervangen door een romige saus gemaakt van bloemkool en maakt het gerecht ook helemaal kidsproof!

Ovenschotel met ravioli, mozzarella en spinazie

Aan deze Italiaans getinte ovenschotel heb je weinig voorbereiding en is dus perfect om te serveren wanneer je niet veel tijd hebt.

Ovenschotel in laagjes met kabeljauw

Ook vis is erg lekker in een ovenschotel. In dit recept gebruiken we kabeljauw en een hele boel lekkere groentjes maar ook andere vissoorten zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld maar aan zeeduivel of dorade!

Moussaka die smaakt naar meer

Moussaka is één van de populairste Griekse recepten. Deze ovenschotel met aardappelen, gehakt en aubergines valt gegarandeerd in de smaak!

Bloemkool-broccoligratin met worst

Een kinderfavoriet: stukjes worst afgewisseld met broccoli-en bloemkoolroosjes, een laagje puree en een heerlijke kaassaus!

Lasagne classico

Een klassieke lasagne mag niet ontbreken in dit lijstje. Deze versie vergt misschien iets meer tijd en werk maar het loont zeker de moeite om dit heerlijke gerecht eens uit te proberen.

Hachis parmentier

Hachis parmentier is een klassieker uit de Franse keuken. Deze lekkere ovenschotel maak je met gehakt, groentjes naar keuze en een lekker laagje aardappelpuree!

Hete bliksem

Hete bliksem is een lekkere stamppot op basis van gehakt, appeltjes en puree. Helemaal kindvriendelijk maar niet vergeten te blazen want.. warm!!

Macaroni met ham, kaas en veel groentjes

Macaroni blijft een topper waar je jong en oud mee kan plezieren. In deze versie verstopten we lekker veel groentjes! Kan jij ze allemaal vinden?

Kan je maar niet genoeg krijgen van onze ovenschotels? Ontdek er hier nog meer