Garnaalfumet

Een recept van Peter Goossens
Foto: Karl Bruninx ©

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

liter liter Even geduld...
500 gr garnaalkoppen
1 l water
10 selderblaadjes
5 peperbollen
1 teentje geplette look
1 takje tijm
1 laurierblaadje

Garnaalfumet wordt vooral gebruikt als basis voor sauzen en om vis in te pocheren. Het geeft je saus of vis een lekker krachtige smaak.

Bereiden:

Doe de garnaalkoppen in een ruime pot. Vul de pot met koud, stromend water.

Snijd de selder in stukjes en voeg toe. Voeg de aromaten (peper, look, tijm en laurier) toe. Zet de pot op het vuur en breng aan de kook.

Neem de pot van het vuur en schuim de onreinheden aan de oppervlakte af met een schuimspaan. Bedek de pan met plasticfolie of met een deksel. Laat het geheel 20 minuten trekken.

Zeef het vocht, zodat je een heldere fumet krijgt.   

Uit het boek "Meesterlijke klassiekers"

Deze meesterlijke klassiekers gaan terug naar de essentie van onze Belgische keuken. Niets zo begeerd als onze eigenste steak met frieten, malse stoverij, smeuïge witloofrolletjes met kaas en hesp of noordzeetong in botersaus. Stuk voor stuk meesterlijke klassiekers die deel uitmaken van ons culinair erfgoed.

Dit boek is een bundeling van heerlijke gerechten en basistechnieken uit de goede oude Belgische keuken. Omdat 'eenvoud' zo lekker kan zijn. Zeker als je met de talloze schatten werkt die onze lucht, aarde en water rijk is. Bij elk gerecht legt Peter Goossens je stap voor stap uit hoe je jouw favoriete klassieker met echte Belgische smaken op tafel zet. Zonder franjes, simpelweg authentiek en smaakvol.

Werk je graag met degelijke ingrediënten en sta je met de glimlach in de keuken, dan zal dit boek je zeker plezieren. Laat je stap voor stap leiden en laat gaandeweg een stukje van jezelf in elk gerecht sluipen. Creëer je eigen culinaire erfgoed, koester het en deel dit met al wie je lief hebt.

  • Titel: Meesterlijke klassiekers
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203 x 270mm
  • ISBN: 978-90-5916-639-4
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Karl Bruninx
Lees meer over Meesterlijke klassiekers

Inspiratie & blog