Risotto met gamba's

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Pasta & Risotto

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 teentjes look, fijngehakt
1 teentje look, fijngehakt
100 gr risottorijst
300 ml garnalenbouillon
12 rode gamba's
200 gr goede boter
1 teentje look
1 plakje gember
1 tl chilipasta
50 gr foreleitjes
olijfolie

Bereiden:

Zet de garnalen onder met water in een grote pot. Voeg gember en look toe laat gedurende 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Zeef nu de bouillon.

Verhit voor de risotto een scheutje olijfolie in een grote pan op het vuur. Voeg een teentje look en de risottorijst toe. Bevochtig met 300 ml van de garnalenbouillon en laat op een zacht vuurtje rustig pruttelen tot de rijst het vocht heeft opgenomen en gaar is (voeg indien nodig nog extra bouillon toe).

Pel de gamba’s en verwijder de darmkanalen. Snijd de koppen fijn en doe ze samen met de schillen, de goede boter, de look en de gember in een pannetje. Laat smelten en vervolgens een tiental minuutjes zachtjes pruttelen. Zeef nu de boter en verwarm deze opnieuw zachtjes op het vuur. Gaar hierin langzaam de gamba’s.

Voeg bij de risotto, als deze gaar is, een theelepel chilipasta en twee eetlepels van de gambaboter.

Breng 500 ml van de garnalenbouillon aan de kook. Voeg er een klontje boter aan toe en mix schuimig. Voeg daarna de foreleitjes toe

Serveren:

Maak een quenelle van de risotto. Schik er de gamba’s mooi bij en lepel er de bouillon met foreleitjes over. Werk af met de boter van gamba’s en een krulletje Parmezaanse kaas. 

Met dank aan

Grohe Ferleon

Inspiratie & blog