Geen klassieker zonder fond

Haas met pepersaus, kalfsblanquette, vol-au-vent van fazant… bijna elke feestelijke klassieker vraagt om een lekkere saus. En aan de basis van een saus ligt een goede fond. Daar zijn alle chefs het over eens. Ook Peppe Giacomazza, want hij gaat in ‘De Chalet-Hollandse maatjes’ aan de slag met de heerlijke fonds van Lacroix.

De fijnproevers van het Belgische merk Lacroix kennen er namelijk alles van. Al 100 jaar maken zij de lekkerste vlees-, vis- en groentenfonds, voor al je culinaire sauzen, stoofpotjes,…

Elke chef-kok, groot of klein, incl Peppe, Roger en Dominique, zweert bij een rijke fond als basis voor culinaire sauzen en gerechten. Maar wat is een fond precies? Een fond komt tot stand door bouillon op basis van beenderen met groenten en/of kruiden 8 à 9 uur te laten inkoken. Tijdens dit proces geven de beenderen, groenten en kruiden al hun aroma’s af. Het kruidige, smaakvolle extract dat overblijft noemen we fond. Je kan er de lekkerste sauzen en soepen maar ook stoofgerechten, crèmes en zalfjes mee klaarmaken. Kijk maar eens tussen onze recepten met fond, variatie troef!

Belangrijk. Kies de juiste fond voor de juiste bereiding. Met in hun gamma alles van gevogelte- over wild- tot vis- en kreeftenfond hebben ze bij Lacroix voor alles wel een geschikte fond. 

Wist je trouwens dat de fonds van Lacroix geen kleurstoffen, smaakversterkers of bewaarmiddelen bevatten? Deze (h)eerlijke smaakmakers zijn niet voor niets de favoriet van onze chefs! Ook Peppe houdt van de fonds van dit Belgische kwaliteitsmerk voor de bereiding van Italiaanse ragouts en heerlijke stoofpotten. In het njam!-programma ‘De Chalet-Hollandse maatjes’ geeft hij je al zijn geheimen prijs en maakt hij onder andere Abbachio à la Romana en Ciambella di pasta. Gerechten om vingers van af te likken, je ontdekt ze hier

Lees ook...