Chocolademousse met gemarineerde bananen

Chocolademousse met gemarineerde bananen
Een recept van njam! chef Roger van Damme
Ook in njam! boek Een Groot Gebaar
Hoeveelheid Ingrediënt
Chocolademousse
2 g gelatinepoeder
10 g water
170 g melkchocolade 40%
125 g melk
0,5 vanillestokje
250 g room, lobbig opgeklopt
Gemarineerde bananen
250 g suiker
335 g water
1 steranijs
1 kaneelstokje
1 vanillestokje, zonder merg
5 el witte rum
1 limoen, het sap
2 bananen
Recept afdrukken

Bereiden:

Chocolade mousse:

Meng het gelatinepoeder met 10g water en laat 20 minuten weken. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en laat 10 minuten infuseren. Smelt de chocolade. Breng de melk opnieuw aan de kook en voeg de gelatinemassa toe. Giet de geïnfuseerde melk door een zeef op de gesmolten chocolade. Meng tot een glanzende ganache. Spatel er de opgeklopte room onder in 3 delen. Vul een spuitzak met de mousse en vul het glaasje. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Gemarineerde bananen:

Laat de suiker en 50g water op een matig vuur karamelliseren in een pan met een dikke bodem. Voeg, wanneer de karamel begint te kleuren, de specerijen toe. Breng de rest van het water aan de kook en blus er de karamel mee af. Haal van het vuur en laat 30 minuten infuseren. Voeg, wanneer de siroop is afgekoeld ,de rum en het limoensap toe en giet daarna door een fijne zeef. Snijd rechthoekige bananenbalkjes (1 x 1 x 4 cm) en laat ze 1 uur marineren in de siroop. De siroop maximaal 1 week bewaren in een afgesloten doos in de koelkast.

Serveren:

Dek de opgesteven chocolademousse af met de gemarineerde bananen en een klein laagje siroop.  Werk eventueel verder af met de steranijs en het vanillestokje uit de siroop. 

Beoordeling