Chocolade ganache taart

Een recept van Steffi Vertriest
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
150 gr havermout
2 tl kokosbloemsuiker
0,5 tl zout
4 el olijfolie
4 à 5 el water
250 ml kokosmelk
20 gr cacaoboter (of kokosolie)
0,5 tl zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de havermout, kokosbloesemsuiker en het zout in een kom. Roer de olijfolie erdoor. Voeg water toe naar behoefte, tot het vochtig is maar niet plakkerig. Duw het deeg in een taartvorm, van ongeveer 20 centimeter diameter (of een diepere ovenschotel of een bakplaat(je)). 

Zet in de oven en bak 10 tot 15 minuten op 170 graden. Doe de kokosmelk, cacaoboter (of kokosolie), het vanillestokje en het zout in een steelpannetje en kook 10 minuten. Haal van het vuur en voeg de chocolade en de ahornsiroop erbij. Verwijder het vanillestokje. 

Haal de taartkorst uit de oven en laat volledig afkoelen. Giet het chocolademengsel erin. Je haalt de korst best nog niet uit de vorm tot het geheel volledig is afgekoeld en hard geworden is. 

Uit het boek "Meer gezonde goesting"

'Meer Gezonde Goesting' is het tweede kookboek van blogster, foodie en njam!-gezicht Steffi Vertriest. Dankzij de vele overweldigende reacties op het tv-programma en het gelijknamige boek 'De Gezonde Goesting' stond Steffi te trappelen van ongeduld om opnieuw haar beste, gezondste en lekkerste recepten te bundelen.

Met de recepten in 'Meer Gezonde Goesting' slaagt Steffi, en dus nu ook jij, er in om de dag rond gezond te eten: van ontbijt tot feestelijke hapjes en heeft ze nu extra aandacht voor kidsproof gerechten. Dit alles aangevuld met tips en weetjes om die gezonde levensstijl makkelijk te maken en vol te houden! Steffi's tweede boek is nu verkrijgbaar!

Lees meer over Meer gezonde goesting

Inspiratie & blog