Zo organiseer je een geslaagde herfstbarbecue

Wie dacht dat barbecueën alleen bij de zomer hoort, heeft het mis. Barbecueën kan het hele jaar door. Ja, ook tijdens de herfst! Nodig een paar vrienden of wat familie uit en geniet samen van het heerlijke herfstweer. Hier zijn alvast enkele tips voor een geslaagde avond. 

Herfstbbq

Hou het warm

Warme dranken zijn nodig om iedereen op temperatuur te houden. Denk maar aan verse gemberthee met citroen, cacaomelk of een Irish coffee. Een terrashaard of een vuurmand kunnen er ook voor zorgen dat je gasten er knus bijzitten. Warme dekentjes, dikke sjaals of mutsen komen altijd van pas. Laat je gasten op tijd weten dat je een herfstbarbecue doet, zo kunnen ze zich op het weer voorzien.

Herfstgerechten

Met vlees, vis en aardappelen scoor je elk seizoen. Nu het wildseizoen geopend is, kan je naast de klassieke vleessoorten ook een stukje wild grillen. Als bijgerecht is een warme salade met geroosterde aubergine of deze straffe pompoen met spek altijd lekker.

Noten zijn hip in de herfst. Taartjes van cranberry’s met noten of pannekoeken met pindakaas, gehakte noten en appel zijn dus het perfecte dessert voor je herfstbarbecue. Mag het wat pittiger? Kies dan voor de heerlijke bakbananen met rum en munt.

Oog voor detail

Versieren in de herfst is helemaal niet moeilijk. Met prachtige herfstblaren en noten kan je mooie kransen of tafelversiering maken. Kies voor een kleurrijke tafel met accenten van oranje en bruin. In de herfst wordt het vroeger donker, dus zorg ervoor dat je iets van verlichting hebt tijdens het barbecueën, zoals buitenverlichting, kaarsen of een olielamp. Ben je niet zeker dat het dit weekend droog blijft? Zet dan een partytent op of gebruik een afdakje.

Nog tips voor een geslaagde herfstbarbeque? Laat het ons weten!

Smakelijk, maar vooral… Geniet!

Lees ook...