‘Vollen Bak’ aan de slag met Aveve

Wat ik het liefst doe? Bakken! Er is niets zo heerlijk als een dagje in de keuken staan, deeg kneden, proeven, afbakken, …  De geur alleen al doet me wegdromen naar gezellige en vooral overheerlijke familiemomenten. Sinds kort heb ik mijn eigen ‘bakreeks’ op njam! om ook de kijkers van ons kanaal (en de lezers van deze website) te inspireren. In het programma ‘Vollen Bak’  toon ik hoe je heel eenvoudig lekker én origineel gebak op tafel kan toveren. Daarbij komen zowel hartige als zoete lekkernijen aan bod, want ik ben van beide fan. Van kattencupcakes tot broodstengels: aan inspiratie zal het alvast niet mankeren! In dit blogartikel licht ik reeds een tipje van de sluier op en presenteer ik jullie graag enkele van mijn bakgeheimen.

Hét geheime ingrediënt 

Wellicht mijn grootste ‘bakhulp’ zijn de bakmixen van Aveve. Je hebt deze mixen in verschillende varianten: van broodmixen tot pannenkoekenmixen. Met deze mixen is je deeg in een handomdraai klaar en kan het niet mislukken. Voor brood start ik meestal met een van de all-in mixen. Die kan je gebruiken in de broodbakmachine of in de oven. Je hoeft enkel water toe te voegen, af te bakken en klaar is kees. Om er een eigen touch aan te geven, voeg ik noten, pitten of zaden toe. Heerlijk van smaak en verrassend van textuur!


One-stop-shop

Maar de Aveve bakmixen beperken zich helemaal niet alleen tot brood. Tot mijn andere favorieten behoren de browniemix, de wafelmix en de American Muffins mix. Allemaal heel gemakkelijk te gebruiken en mits wat  eigen creativiteit maak je er originele en verrassende bakcreaties van. Voor dat creatieve aspect vind je trouwens bij Aveve alles wat je nodig hebt: van originele suikerdecoratie tot chocolade strooisels. Ook al het andere nodige bakgerei vind je trouwens in hun winkels. Zeer handig, zo’n one-stop-shop!

Meer dan 100 jaar bakervaring

Door al dat winkelplezier ben ik me beginnen verdiepen in de wereld van Aveve. Wist je bijvoorbeeld dat de winkelketen reeds in 1903 begon met de productie van bloem? Geen wonder dat je al die ervaring proeft in het eindresultaat. Bovendien ontwikkelden hun bakspecialisten al meer dan 100 broodmixen. Elk jaar komen er nieuwe varianten bij die je naar hartenlust kan ontdekken. Door de hoogwaardige ingrediënten en het feit dat al deze mixen uitvoerig getest zijn, is je ‘baksucces’ overigens gegarandeerd. En dat zowel in de oven als in de broodbakmachine. Er is dus voor elk wat wils.

Mijn ‘Vollen Bak’ receptjes

Dit zou geen njam!-artikel zijn, mocht ik je niet inspireren met enkele heerlijke recepten. Deze keer staan deze natuurlijk volledig in het teken van bakken:


Zin gekregen om zelf aan de slag te gaan? Dat is begrijpelijk 😊. Op de website www.avevewinkels.be vind je alvast heel wat inspiratie. Meer lekkers van Aveve om zelf te bakken? Hun overheerlijke recepten ontdek je hier.

Stephanie Bex

Lees ook...