Tips voor een geniaal gezonde brunch!

Brunchen. Ons favoriete weekendwoord. Niets  leuker dan gezellig samen brunchen op een vrije dag! Een brunch hoeft echter niet altijd suikerrijk en ongezond te zijn! Onze tip: ga voor een gezonde eco-friendly brunch! Steffi geeft je tips om het eens een keertje healthy én ecologisch aan te pakken. 

Gezonde chocomousse: te mooi om waar te zijn? 
Geef een startschot aan je brunch met een gezond drankje.
Deze 3 drankjes zijn sowieso winners: 

Net zoals op elke klassieke brunch mogen spek en eieren niet ontbreken. 

Probeer eens een vegan roerei met kikkererwten en aubergine ‘spek’. Verrassend lekker! 


Ga voor zero waste! Gooi het kookvocht van de kikkererwten zeker niet weg want daar kan je deze heerlijke chocomousse nog mee bereiden. Of gezonde chocomousse te mooi is om waar te zijn? Niet als je alle suikers achterwege laat en chocolade gebruikt met een cacaogehalte van 70%. Eindeloos genieten dus!


Verras je genodigden met deze worteldip (lees: het beste dipje ever!). Het is een variant op hummus met een Arabische toets die je op voorhand kan preppen. Dus die ochtenden voor de brunch hoeven niet stressy te zijn! En mocht er na de brunch nog wat over zijn, dan is het ook ideaal als fingerfood met een zelfgemaakte cracker. Njammie!


Wraps zijn ook een echte must op jouw gezonde brunchtafel. Met deze roze bietenwraps stel je ook de allerkleinsten tevreden. Gewoon omdat ze er supertof uitzien. Een echte voltreffer dus als je kinderen over de vloer krijgt! Bovendien is dat ook weer wat groentjes en fruit gewonnen. Win-win! 


More is more!
Al dat lekkers komt nog meer tot zijn recht op een gezellige tafel met doordachte tafeldecoratie.  Steffi’s tip: denk na over een thema voor je begint met de tafeldekking. Kies bijvoorbeeld voor puur natuur. Van kaarsen en marmere elementen tot zelfs stukken hout. Het kan allemaal. Dek je tafel niet te clean of minimalistisch want: more is more!

Niets gezelliger dan natural vibes. Zo kan je bloemen en takken in kleine aparte vaasjes steken en over de hele tafel verdelen. En, wat ook helemaal hip is, is een takje rozemarijn op je servet. In de zomer kan je ook gedroogde lavendel nemen. De zalige geur krijg je er gratis bij!


En dan nu… Insta time! Want het zou zonde zijn om jouw meesterwerk niet te sharen om anderen te inspireren.


Goesting in meer gezonde inspiratie? Bewonder Steffi elke woensdag in het nieuwe seizoen van de Gezonde Goesting om 11u, 17u en 23u op njam! of in haar nieuwe boek “Méér gezonde goesting" dat nu in de winkel ligt en hier te ontdekken is!