The Brew Society, brouwerij én gemeenschap

The Brew Society is niet zomaar een brouwerij, maar een brouwersgemeenschap voor bierbezielers. Hun meester-brouwer en zijn team kennen een ervaring van méér dan 100 jaar en dat proef je. 

Brouwen op ideeën 

Bij The Brew Society kan en mag alles. Er wordt naar hartenlust bier gebrouwen en daarbij doen ze vooral gewoon hun eigen ding. Ze schrikken helemaal niet terug om te brouwen op nieuwe ideeën en volop te experimenteren. Zo zien veel onverwacht lekkere smaken en schuimkragen het leven binnen The Brew Society.

Duurzaam bier van hier

Enorm belangrijk de dag van vandaag en iets dat The Brew Society erg nauw aan het hart ligt, is een duurzaam en ecologisch brouwproces. Het duurzaam brouwen is iets dat ze constant in het achterhoofd houden en op bijna elk vlak proberen uitdragen. Door zelf aan waterzuivering te doen en energie op te wekken met hun eigen zonnepanelen zetten ze al fameuze stappen. Maar, hier stopt het nog niet. The Brew Society denkt lokaal, werkt met lokale landbouwers en maakt gebruik van 100% Belgische Producten. Door al deze duurzame en ecologische inspanningen zijn ze in het bezit van een bio label. Hierdoor brengen ze dan ook een groot deel van hun bieren volledig biologisch gecertificeerd op de markt. En daar mag je terecht trots op zijn.

Geen miss-tappen

Natuurlijk mag een grondige controle van het bier niet ontbreken als je steeds de beste kwaliteit wil leveren. Met een eigen brouwlaboratorium en analysediensten garandeert The Brew Society altijd bier met kwaliteit van de bovenste plank.

Voor ieder wat pils

Het ‘signature beer’ van The Brew Society is ‘Martha’. Geïnspireerd op een recept dat in de jaren twintig ontwikkeld werd door ene Martha in een pittoresk dorpje nabij Kortrijk, ontwikkelde The Brew Society dit geliefde, sexy en ruige biertje. ‘Martha’ is te verkrijgen in de vorm van een sterk blond, bruin of krieken bier.

Gezegend zijn zij die zondigen.De Zeven Zonden is een reeks van zeven bijzondere en organische biertjes. De zeven verschillende biertjes zijn allemaal uniek op hun eigen manier en weerspiegelen samen de rijke Belgische biertraditie. Bovendien zijn alle ingrediënten zorgvuldig gekozen en biologisch, dat noem ik nu eens plichtsbewust zondigen…  

Verder heeft de brouwerij nog een passie voor de zogenoemde ‘Sour Ale’. Met Sience Of Sour Ale Brewing, of kortweg SOSAB, brouwen ze bieren volgens de Belgische traditie, maar met een twist. De biertjes in deze reeks zijn authentiek, maar toch intrigerend, fascinerend en verbeten. De barrelmaster oefent enorm veel geduld uit en laat de bieren maandenlang rijpen in eiken foeders. Dit zorgt voor de combinatie van authenticiteit en wetenschap die deze bieren zo speciaal maakt.

Waag je kans

Loopt het water jou al in de mond, maar vervang je dit liever met deze heerlijke biertjes? Dan hebben wij goed nieuws, want bij mogen enkele bierpakketten van The Brew Society wegschenken! Zo kan jij deze biertjes binnenkort thuis inschenken.

Klinkt goed? Dan kan je hier deelnemen aan de wedstrijd.

Daar klinken we op! Schol!