Sexy Soep - 10 recepten voor heerlijke soepen

Soep, saai? Neen hoor! Soepen zijn fantastische bereidingen waarin je zowat alle smaken kan verwerken. Van zoet tot zout, van zacht tot zuur. Bovendien zijn de meeste soepen best gezond en gemakkelijk te bereiden. Maar wist je dat een soep ook best sexy kan zijn? Om de koudere avonden wat spannender te maken, presenteren we je in dit artikel graag 10 sexy soepen.

Soepje van shiitake en tomaten 
Dit soeprecept is niet alleen sexy door de smaak. Ook de kleur en de geur zijn immers verleidelijk. De tomaten en het tomatenconcentraat zorgen voor een dieprode kleur, het citroengras en de limoenbladeren voor de heerlijke geur. Verse shiitake, look, vissaus en rietsuiker zorgen voor een verrassende smaakcombinatie.

Fazantenroomsoep
Nu de herfst er aan komt, is dit recept van fazantenroomsoep een onovertroffen en zeer verleidelijke bereiding. In een smaakvolle velouté van fazant komen enkele quenelles van fazant en gekonfijte kastanjes. Room en eidooiers geven de soep de nodige body.

Soepje van aardbeien en basilicum
Dessertsoepjes zijn eigenlijk al sexy op zich. Maar wanneer er aardbeien in het spel zijn, wordt een dessertsoep toch nog net dat tikkeltje verleidelijker. Het beste nieuws? Voor dit soepje heb je slechts twee ingrediënten nodig! 

Soepje met mosselen en venusschelpen
Mosselen en venusschelpen zijn de perfecte ingrediënten als je een sexy knipoog aan je soep wilt geven. In dit recept van njam!-chef Peppe Giacomazza vormt een soep gemaakt van visbouillon, tomaten, witte wijn en kruiden de basis, en zorgen de mosselen en de venusschelpen voor een waar vakantiegevoel in het bord.

Oestersoep met groene asperges
Oesters staan bekend als afrodisiacum. Voeg daar ook nog eens asperges aan toe, en je weet hoe laat het is… Tijd voor soep! Deze fantastische soep op basis van asperges en oesters is klaar in een handomdraai en uitzonderlijk van smaak. 

Pittige Marokkaanse soep met harissa en kikkererwten
Pittige ingrediënten maken gerechten altijd wat spannender. In dit Mediterraans geïnspireerde recept is het harissa die voor dat pittige accent zorgt. De soep zelf bestaat uit heel veel groenten en de kikkererwten, currypoeder en komijn zorgen voor een Marokkaanse smaak.

Soep van kropsla met zoetwatergarnaal
Een soeprecept van Peter Goossens met zoetwatergarnaal, kropsla, sesam en mierikswortel? Dat kan alleen maar sexy en vooral overheerlijk zijn. Dit recept vraagt wat meer tijd dan de gemiddelde soep, maar het resultaat mag er zijn. 

Kreeftenbisque met chili
We schreven het hierboven reeds: pikante ingrediënten geven altijd een spannend accent. In dit recept wordt daar nog eens kreeft aan toegevoegd, en die combinatie is fantastisch. Een rijke bisque, opgewerkt met onder meer chilipeper, knoflook, room, whisky en groenten, wordt afgewerkt met mooie stukken sappige kreeft. Overheerlijk.  

Meloensoepje met kreeft
Van kreeft krijgen wij inderdaad niet snel genoeg. En wist je dat je dit delicate product ook kan verwerken in een soep waar zoet en zout samenkomen? Voor het zoete zorgen de Galia meloen en de muskaatwijn, voor het hartige de kruiden en de kreeft.

Stracciatellasoep 
Kaas in een soep? Of course! In dit originele recept worden Parmezaanse kaas en ei gemengd in een hete bouillon van kip. Door het roeren met een vork ontstaan er sliertjes en vandaar komt de naam stracciatella (wat gescheurd of versnipperd betekent in het Italiaans). Super romantisch om samen uit te slurpen!

Smakelijk!

Sven van de njam!-redactie  

Lees ook...