Pittige Pasta - 8 pastarecepten voor liefhebbers van pikante pasta

Pasta. Wellicht een van de meest bekende en meest geliefde ingrediënten ter wereld. Pasta bestaat in alle vormen, maten, kleuren en smaken. Vandaag belichten we de pittige versies: pikante pastabereidingen. Wat ons betreft misschien wel de lekkerste soort pasta. De combinatie van pittige sauzen of pikante ingrediënten en de zoete accenten van de pasta gaan dan ook prima samen. Je maakt je pastagerecht natuurlijk zo pikant als je zelf wilt. Verse chilipepers, en vooral de zaadjes daarvan, geven vaak het meeste “vuur”. Gedroogde chilipepers, gemalen peper of gember zorgen dan weer voor een mildere soort pikant. Wij presenteren jullie graag 8 pastarecepten voor de liefhebbers van pikante pasta.

Deze pastaschotel is gebaseerd op de bekende “chili con carne”. De pittige chili wordt gecombineerd met penne, maar ook andere pastasoorten zijn mogelijk. De kazen zorgen voor wat balans tegen het pikante van het chilipoeder. Heb je het graag pikanter, voeg dan een fijngehakte verse chilipeper toe aan de saus.

Ook voor njam!-chef Peppe Giacomazza mag het best eens wat pikanter zijn. In dit fantastische recept combineert hij spaghetti met schaal- en schelpdieren en zorgen knoflook en pikante rode pepertjes voor de pittige toets. 

Chorizo is een prachtig ingrediënt om je pasta lekker pittig te maken. In dit gerecht wordt de chorizo gebakken als basis van de saus. Look en chilivlokken zorgen voor extra pit. De combinatie met penne is heerlijk, maar ook spaghetti leent zich uitermate goed voor deze bereiding. 

Deze Aziatisch getinte pasta is op zich niet heel pittig, maar bevat wel veel pitten. De sesamzaadjes, pijnboompitten en zonnebloempitten geven de pasta een lekkere bite. De cayennepeper zorgt er dan weer voor dat de pasta een plaatsje in dit artikel verdient.

Dit originele pastarecept brengt pasta, vis en pittigheid samen. De pastasoort kan je vrij kiezen en deze wordt opgewerkt met makreel, chilipeper en gember. Citroen en bladpeterselie blussen het vuur, al blijft dit een gerecht voor de liefhebbers van pikant! 

Penne arrabiata is een bekend pikant pastagerecht. De saus wordt gemaakt op basis van tomaten, look en chilipepers. In dit recept zorgt feta nog voor een extra smaakdimensie. Heb je het graag wat pikanter, voeg dan voor het opdienen wat chili-olie toe. 

Deze tagliatelle is een echte feel good pasta van njam!-chef Dagny Ros Asmundsdottir. De pittige balletjes komen in een heerlijke saus op smaak gebracht met onder meer een rood pepertje. De tagliatelle is een prima keuze voor de pasta omdat deze mooi de saus opneemt. 

In deze lijst mag een vegetarisch pastagerecht niet ontbreken. Dit gezonde recept van njam!-chef Steffi Vertriest is lekker, Aziatisch geïnspireerd en licht pittig. Voor dat laatste zorgen de gember en wat chilipoeder. Graag wat pikanter? Een verse chilipeper doet het ook in dit gerecht fantastisch. 

Smakelijk!

Sven van de njam!-redactie