Nieuw belevingsevenement in Genk: Wandeltaferelen combineert sportief wandelen en gezellig tafelen

Wandeltaferelen. Dat is de naam van een gloednieuw belevingsevenement dat op zaterdag 15 september plaatsvindt in Genk. Wandeltaferelen combineert de populairste sport in België met één van de favoriete bezigheden van de bourgondische Belg: wandelen + gezellig tafelen. Njam-topchef Peppe Giacomazza staat in voor het culinaire aspect van Wandeltaferelen.

C-mine in Genk is op zaterdag 15 september de uitvalsbasis voor de eerste Wandeltaferelen. Tijdens een wandeling van 10 kilometer langs prachtige Limburgse bossen en landschappen zullen de deelnemers onderweg twee keer kunnen proeven van lekkere voorgerechtjes. Bij aankomst in het sfeervolle foodie village in C-mine wordt in een gezellig kader, met de nodige randanimatie, het hoofdgerecht en dessert geserveerd.

Peppe Giacomazza is de topchef met dienst tijdens Wandeltaferelen. Je kan hem kennen van zijn restaurant La Botte in Genk of van zijn programma op Njam TV. Peppe zijn roots liggen in Sicilië en hij zal dus zorgen voor een Italiaans smaakfestijn! “Ik ben vereerd om aan dit nieuwe belevingsevenement in eigen streek te mogen meewerken”, zegt Peppe. “Wandelen combineren met culinair genieten is a perfect match!”

“Genk is een sportstad. Wij brengen mensen in beweging. Tijdens Sport Is Happening bruist het deze zomer van de sportieve evenementen. Genk is een groene stad, met tal van verborgen parels om te voet te ontdekken. Als die elementen gecombineerd worden met de multi-culinaire gastronomie in Genk, dan ben ik fan! Ik kijk uit naar de eerste editie van Wandeltaferelen”, aldus burgemeester Wim Dries.

Wie op zaterdag 15 september wil genieten van een mooie wandeling van 10 kilometer gecombineerd met een exclusief viergangenmenu kan zich vanaf nu inschrijven via www.wandeltaferelen.be. Opgelet: er zijn maximaal 1500 plaatsen beschikbaar voor deze unieke sportieve en culinaire totaalbeleving!


Geef jouw score

Reacties

  • Wees de eerste om te reageren