Maak je eigen paaslekkers: 10 tips en recepten

De paasklokken luiden bijna terug in ons land. Naast de paasvakantie en de start van de lente betekent dat altijd toch ook een beetje snoepen. Want wie kan er nu niet genieten van een heerlijk paaseitje of een mooie paastaart? En wat dat paaslekkers nog lekkerder maakt, is als je er zelf voor gezorgd hebt. Vandaag geven we je 10 tips en recepten om van je zelfgemaakt paaslekkers een succes te maken.

Tip: ga voor een mix van hartig en zoet

Bij Pasen denken we traditiegetrouw aan chocolade en zoete lekkernijen. Dat hoeft echter niet altijd zo te zijn. Want ook lam wordt geassocieerd met Pasen en het paaslam is daar natuurlijk het beste voorbeeld van. Maar er zijn ook verschillende andere hartige gerechten die in de paasperiode volledig tot hun recht komen. Probeer daarom tijdens jouw festiviteiten altijd te zorgen voor een leuke mix tussen hartig en zoet, dat maakt het feest dubbel zo lekker!

Recept: Paasbrood

Dit paasbrood past perfect bij zowel zoete als hartige gerechten en is heel gemakkelijk te maken. De twee eitjes bovenop maken het brood bovendien extra gepast tijdens de paasperiode.

Tip: maak van de paasbrunch een feest 

Ook al doe je niet echt mee aan het traditionele paasfeest, een paasbrunch kan een feest op zich zijn. Nodig je familie en vrienden uit, decoreer het huis met paasversiering en zoek wat originele paasrecepten op (hieronder helpen we je alvast wat verder). In dit artikel vind je daarnaast de ultieme tips voor een fantastische paasbrunch. 

Recept: Citrusglaasje “paaskonijn” met vanilleroom en chocolade:

Dit heerlijk en speels dessertglaasje past volledig binnen het paasthema en is gegarandeerd een hit bij jong en oud.

Tip: Wees creatief met chocolade

Zelf paaseitjes maken is op zich al een puike prestatie, maar je kan nog verder gaan. Probeer dit paasfeest eens zo creatief mogelijk uit de hoek te komen en zaken te bereiden die niet zomaar voor de hand liggen. Hieronder vind je al een eerste tip om je op dreef te brengen.

Recept: Vogelnestje uit chocolade

Paaseitjes, paaskippen op paaskonijnen? Leuk, maar vandaag gaan we een stapje verder! In dit recept van njam!-chef Dominique Persoone ontdek je hoe je een heus vogelnestje van chocolade kan maken.

Tip: voeg wat “Pasen” toe aan je gekende gerechten 

Het is op zich niet moeilijk om aan bekende gerechten een paastoets te geven. Definieer daarvoor de onderwerpen die jij (of je kinderen/gasten) het meeste aan Pasen linken (zoals eitjes, konijnen, klokken of kippen) en probeer deze te integreren in je gerechten.

Recept: Paastaart 

Deze paastaart is een goed voorbeeld van bovenstaande tip. De basis is een heerlijke cheesecake met een toepasselijke gele kleur, afgewerkt met… paaseitjes. Easy, right?

Tip: mix fruit en groenten met chocolade 

Wanneer je aan de slag gaat met chocolade, probeer dan eens fruit of zelfs groenten te integreren voor een originele toets. Zo koppel je toch een klein beetje gezonde ingrediënten aan de zoete paaszondes. En vooral: de combinatie is gewoon superlekker!.

Recept: Eitjes met witte chocolademousse en passievrucht 

Met dit recept scoor je gegarandeerd bij je gasten. Chocolade eitjes worden gevuld met chocolademousse en een saus van passievrucht. Overheerlijk!

Sven van de njam!-redactie 

Lees ook...