Luka ham, een product van bij ons!

Gekookte ham is echt een product van bij ons dat al generaties lang gegeten wordt. We eten het op de boterham, in een lekkere ovenschotel, als hapje, … noem maar op! Maar de ene ham is de andere niet. Er is een groot verschil in kwaliteit. Njam!-chef Jan Buytaert trok naar familiebedrijf Luka in Vilvoorde en werd door Luc Leemans, meester hammaker, meegenomen in de wondere wereld van de gekookte ham! 

 

Heerlijke ham

Bij LUKA wordt er, ondertussen al door de vierde generatie, met veel passie charcuterie gemaakt. Ecologie en duurzaamheid worden hoog in het vaandel gedragen. Dag in dag uit wordt er gewerkt met vaste leveranciers die voor uiterst kwalitatief vlees zorgen. Bij LUKA wordt de ham gepekeld, met de hand ontbeend, gerijpt, gerookt en als laatste zeer traag gegaard. Het resultaat mag er dan ook zijn: artisanale producten van topkwaliteit. Njam!-chef Jan Buytaert ging aan de slag met de heerlijke Coburg beenham van Luka en maakte er een lekkere toast met ananas, beenham en een gepocheerd eitje mee. 

Over LUKA

Oorspronkelijk was Luka een éénmanszaak die werd opgericht in 1961 te Houtem (Vilvoorde) door de heer JB Leemans. De activiteiten van het bedrijf bleven beperkt tot de productie van gekookte ham. De éénmanszaak werd in 1970 omgevormd en sindsdien breidde het gamma uit met gezouten – gerookt spek en rundsfilet. Begin 1991 werd een nieuw gebouw te Vilvoorde in gebruik genomen. Kort daarna werd het gamma uitgebreid met de productie van o.a. vleeskoek, hespenworst, strasbourg, ... . Meer info over Luca vind je op www.luka.be