Feest met Wagyu

Tijdens de feestdagen laten we ons op culinair vlak graag van onze beste kant zien. Qua recepten en bereidingen mag het dan al wel eens wat meer zijn. Maar om toprecepten te bereiden heb je natuurlijk ook topproducten nodig. Wij laten je met plezier kennis maken met Wagyu beef, een topproduct uit de Japanse keuken. 

Wagyu beef is de laatste jaren aan een opmars bezig en je ziet het vaker en vaker bij de betere slager. Maar wat is het nu eigenlijk? Wagyu beef wordt wel eens omschreven als het meest smaakvolle rundsvlees ter wereld. Het is afkomstig van Japanse runderen en heeft een rijk en zoet aroma dat wel een beetje aan kokosnoten doet denken. Het wordt ook wel het typische Wagyu-aroma genoemd. Door de hoge marmeringsgraad van het vet doorheen het sappige rode vlees is een stukje Wagyu beef echt botermals. Doordat het vlees van topkwaliteit is heeft het zeer weinig smaakmakers nodig om goed tot zijn recht te komen. 

Njam!-redactrice Stephanie ging aan de slag met het wel heel bijzondere Wagyu beef en creëerde er twee feestelijke gerechten mee. Als eerste maakt ze een tataki van Wagyu met een dressing op basis van miso. Een heerlijk, Oosters geïnspireerd voorgerechtje! 

Het tweede receptje van redactrice Stephanie is een tartaar van Wagyu met een crème van rode biet en krokante chips van pastinaak. Door de hoge vetmarmering ligt het smeltpunt van het vlees betrekkelijk laag, rond 32 graden, wat maakt dat het typische Wagyu aroma al op kamertemperatuur vrijkomt. Zodus is het vlees ook heel erg geschikt om een smaakvolle tartaar van te maken! 

Zelf aan de slag met Wagyu? Ontdek hier al onze wagyu-recepten!